Furtuni la granița Italiei cu Franța, morți și persoane dispărute din cauza ploilor abundente și a rafalelor de vânt puternice

Furtuni puternice, rafale de vânt și precipitații abundente, furtuna „Alex”, care a traversat Franța și nordul Italiei pe 2 octombrie, a provocat victime și pagube materiale semnificative. În zona Cuneo din nordul Italiei, la granița cu Franța, numărul persoanelor dispărute este de unsprezece, informează Il Messaggero.

Stradă luată de ape la Val Roja

Cel puțin două persoane și-au pierdut viața în sud-estul Franței și una în regiunea italiană Valle d’Aosta

„Situația în unele zone este mai gravă decât în ​​’94”, a declarat Alberto Cirio, președintele regiunii Piemonte, făcând referire la inundațiile din noiembrie 1994 când au fost înregistrate 70 de victime.

Vremea s-a deteriorat semnificativ vineri, 2 octombrie, în anumite sectoare din Alpes-Maritimes, regiune plasată de Météo-France în vigilență roșie pe registrul „inundații de ploaie” și portocaliu pe „furtuni” și „valuri submersive”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În Italia, în zona regiunii Piemonte au căzut averse de ploaie fără precedent, încât s-a depășit recordul înregistrat în 1958. Președintele regiunii Alberto Cirio a cerut guvernului să declare starea de urgență: „În unele zone, primarii se plâng de daune mai grave decât cele de la inundația din 1994”. Pentru pompieri „situația a fost una dramatică”. Aproximativ 150 de pompieri au lucrat non-stop, a declarat comandantul detașamentului Cuneo, Vincenzo Bennardo.

Unsprezece persoane sunt date dispărute din cauza urgenței meteorologice nefavorabile din Piemonte: zece în zona Cuneo, la granița cu Franța, și unul în Valsesia, căzut cu mașina în râul Sesia. O victimă s-a înregistrat în Valle d’Aosta, unde un pompier voluntar, Rinaldo Challancin, în vârstă de 53 de ani, a fost lovit și ucis de un copac.

Inundații în Piemonte, o persoană este dată dispărută după ce a căzut cu mașina într-un râu din cauza inundațiilor

Îngrijorare și pentru un grup de șase excursioniști germani, care nu s-au întors dintr-o excursie în zona Văii Gesso, în provincia Cuneo.

Furtuna Alex a lovit ieri, 2 octombrie, partea de sud-est a Franței cu o forță de nedescris. Până la această oră, cel puțin opt persoane sunt date dispărute. Cel puțin două persoane au murit, scrie Le Figaro. În schimb, unul dintre jandarmii care sunt dați dispăruți, a fost găsit în viață.

Împrejurimile orașului Nisa au fost inundate.

Institutul francez de Meteorologie a precizat că s-au înregistrat 450 mm de ploi în anumite zone, ceea ce echivalează cu aproape patru luni de ploaie în aceasta perioadă a anului.