VIDEO: Gabriel, șoferul român din Italia care a salvat viața unui tânăr în pragul sinuciderii

Este ora 5:30 din dimineața zilei de vineri, 14 iunie 2019, când agenții de la Poliția Rutieră din Milano primesc un apel de la un șofer care semnalează faptul că un tânăr are intenția să se arunce în gol de pe podul Gabarella, în dreptul localității Pozzuolo Martesana.

Podul traversează șoseaua de centură din partea de Est a orașului Milano, iar pe marginea sa se află un tânăr italian de 19 ani care locuiește în zonă și care are intenții sinucigașe. De unde se află el și până la asfaltul șoselei este o distanță de circa 8 metri în înălțime și chiar dacă este o oră foarte matinală, trec foarte multe mașini, așadar polițiștii decid să blocheze traficul.

Un camion alb este primul care se oprește în coadă, iar la volan se află un bărbat și alături de el în cabină este o femeie. Între timp, polițiștii încearcă preț de o oră să-l convingă pe tânăr să renunțe la gândul de a se sinucide, dar băiatul le aruncă polițiștilor portofelul său și le spune: „Așa măcar veți ști cine a murit”.

În acel moment, șoferul camionului preia controlul situației și trage autovehiculul sub locul unde tânărul italian se află, apoi se urcă pe remorcă și începe să stea de vorbă cu el. După câteva minute de vorbit cu șoferul, tânărul face un mic salt de pe pod și aterizează astfel pe acoperișul remorcii de la camion.

Situație este tensionată, polițiștii cred că băiatul italian are un cuțit la el și nu știu la ce să se aștepte, dar ceea ce urmează depășește chiar și așteptările polițiștilor: șoferul și tânărul se îmbrățișează ca și cum se cunosc de o viață.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După ce se asigură că băiatul este bine și s-a liniștit, șoferul se suie în camion și își continuă drumul, fără să lase un nume, fără să aștepte o mulțumire de la cineva sau să fie felicitat de polițiști. A salvat viața unui tânăr disperat, a făcut în așa fel încât o tragedie să fie evitată și a pornit din nou la drum pentru a-și termina treaba, pentru a livra marfa care o avea în camion, un transport de „mozzarella” care dacă nu ajungea la timp la magazin risca să se strice.

Cu toate acestea, agenții de la Poliția Rutieră din Milano, conduși de Pasquale Mastrocinque, nu au vrut să lase fapta eroică a șoferului să treacă neobservată, așa că au decis să-l caute pentru a-l felicita și a-i mulțumi. În cursul zilei de ieri au reușit să-l identifice și au aflat că lucrează pentru o firmă de transport numită „Napolitrans”. Când l-au contactat polițiștii la telefon, primul lucru care a întrebat a fost cum se simte tânărul pe care l-a salvat, dacă este bine și dacă a fost îngrijit.

Se numește Gabriel Ionuț Bocra, are 30 de ani și este un cetățean român rezident de 8 ani în Italia, iar femeia care se afla cu el în cabină este soția sa, Bianca. «Lucrăm amândoi (ca șoferi la aceeași firmă – n.r.). Ea era în pijamale fiindcă a condus pe timpul nopții», spune Gabriel citat de ziarul italian Corriere della Sera.

- Continuarea după publicitate -
Gabriel Ionuț Bocra, 30 de ani

«Am început să vorbesc cu el. L-am întrebat: „Ce se întâmplă?”. A spus că avea probleme, că problemele erau prea multe… M-am limitat la a-i răspunde că orice problemă are mereu rezolvare. „Ce spui dacă te ajut să cobori?”», mai povestește conaționalul nostru despre momentul în care l-a ajutat pe tânărul de 19 ani să renunțe la gestul său disperat.

«Eu și soția mea ne-am privit în ochi pentru o clipă în acel moment: am făcut o faptă bună azi. Apoi am plecat, el (tânărul de pe pod – n.r.) era bine, nu mai avea nevoie de noi”, spune în încheiere Gabriel.

Citește și: Italia: tânăr român ajută carabinierii să aresteze doi infractori periculoși care au furat 10.000 de euro

@rotalianul