Garda de Finanțe din Italia: 247 de badante denunțate, cele mai multe din România. Nu au depus formularul 730

Garda de Finanțe din Savona (Liguria) a descoperit și a denunțat 247 de îngrijitoare străine care, în perioada 2014-2019, nu au depus declarația fiscală necesară, având în vedere câștigurile primite pentru activitatea lor. Este vorba de asistente familiale în special din România, Ucraina și Ecuador, informează Imola Oggi.

Femeile, cu o vârstă medie cuprinsă între 40 și 50 de ani, erau complet necunoscute autorităților fiscale și nu plăteau impozite de niciun fel, chiar dacă primeau în mod regulat un salariu mediu lunar de aproximativ o mie de euro, fiind rezidente pe teritoriul național de mai multi ani.

Cele 247 de „badante” au desfășurat activități de îngrijire la domiciliu în localitățile Savona, Alassio, Albenga, Albissola Marina, Albisola Superiore, Andora, Cairo Montenotte, Carcare, Celle Ligure, Finale Ligure, Loano, Millesimo, Pietra Ligure, VadoLigure și Varazze.

Verificarea a relevat că între 2014 și 2019 îngrijitoarele respective nu au declarat venituri pentru aproximativ 9 milioane de euro, evitând astfel plata impozitelor pentru aproximativ 2,5 milioane de euro. Contactate de autorități, toate și-au exprimat dorința de a rezolva această problemă cât mai curând posibil, transmite GDF într-un comunicat.

Declarația de impozitare pre-completată 2021 (formularul 730 sau Declarația de Venit) este disponibilă online și poate fi accesată pe site-ului „Agenzia delle Entrate” cu ajutorul Spid (Sistem public de identitate digitală), Cie (Carte de identitate electronică), Cns (Carte de serviciu național) și Pin Fisconline.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Contribuabilul mai poate depune declarația fiscală cu ajutorul unui funcționar CAF (Centru de Asistență Fiscală) sau unui alt profesionist calificat, căruia îi va oferi o autorizație specifică pentru acces.

Când este obligatoriu să faceți declarația de venit:

  • declarația de venit trebuie să fie depusă cu ajutorul formularului 730 sau cu „Modello Redditi” de către toți lucrătorii care au avut venituri mai mari de 8,174 de euro în anul precedent;
  • când contribuabilul este titular de o activitate privată (Partita IVA), chiar dacă în 2020 nu a obținut nici un venit este obligat să depună declarația de venit;
  • dacă lucrătorul a schimbat locul de muncă pe parcursul anului 2020, a perceput retribuții de la doi sau mai mulți angajatori, este obligat să depună declarația de venit indiferent de suma anuală încasată;
  • cei care au încasat pe parcursul anului 2020 atât salariu, cât și ajutorul de șomaj.

În acest an formularul 730 va trebui depus până la data de 30 septembrie.