Cine este cel de-al doilea român mort sub podul prăbușit la Genova. Avea dublă cetățenie și era din Republica Moldova

Doi cetățeni români care și-au pierdut viața sub podul prăbușit la Genova au fost identificați până în acest moment. Primul găsit a fost Marian Roșca, 36 de ani, originar din județul Gorj. Al doilea trup neînsuflețit extras de sub dărâmături a fost cel al lui Anatolie Mălai, în vârstă de 44 de ani, originar din Republica Moldova și care avea dublă cetățenie, română și moldovenească.

Conform știri.md, Anatolie Mălai lucra ca șofer de TIR și a lăsat în urma sa o soție și 3 copii minori

Potrivit rudelor sale, conform sursei citate mai sus, bărbatul moldovean era originar din satul Taraclia, raionul Căușeni și lucra ca șofer de TIR pentru o companie din Franța. Se pare că în momentul în care s-a prăbușit de pe pod, victima se afla la volanul camionului său, fiind singur în autovehicul.

Marian Roșca, primul român găsit mort sub dărâmături, avea 36 de ani și era din localitatea Curțișoara, județul Gorj

Marian nu era căsătorit și nu avea copii, dar anumite surse din presa românească au scris că în acest an se pregătea de nuntă. Era șofer profesionist și tranzita Italia în drum spre Franța.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Marian Roșca, 36 de ani, decedat sub podul prăbușit la Genova, pe autostrada A10 din Italia.

Prăbușirea podului „Morandi” de pe autostrada A10, care leagă localitatea Genova de localitățile Savona și Ventimiglia, ar putea fi urmarea unui colaps structural. Dezastrul a avut loc în zona autostrăzii care trece peste via Walter Fillak, în cartierul Sampierdarena. Ambele căi rutiere au căzut la pământ pe o distanță de aproximativ o sută de metri. Zeci de mașini și camioane s-au prăbușit în gol de la o înălțime de aproximativ 45 de metri. Până în acest moment sunt înregistrate un număr de 39 de persoane decedate iar alte 16 sunt grav rănite.

300 de pompieri şi 400 de poliţişti, însoţiţi de câini special antrenaţi, au fost mobilizaţi în cadrul unei operaţiuni de salvare extrem de dificile.