Genova, picnic la doi pași de secția de poliție. Nouă români amendați

Autoritățile italiene sunt neiertătoare cu privire la persoanele care încalcă măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului și aplică acestora tot mai multe amenzi pe zi ce trece. Numai în cursul zilei de luni, 30 martie 2020, au fost controlate în Italia 222.450 de persoane, dintre care 6.348 au fost amendate și 109 denunțate, relatează Sky TG24.

Printre cei care s-au ales în cursul zile de ieri cu o amendă se numără și nouă cetățeni români din Genova, cu vârste cuprinse între 18 și 36 de ani, care au decis să iasă la un picnic. Potrivit ziarului local Liguria Notizie, cei 9 români și-au ales locul de picnic la numai câțiva pași distanță de secția de poliție din localitate și bineînțeles că nu a durat mult până au apărut și forțele de ordine pentru a-i împrăștia.

Agenții de poliție i-au găsit pe aceștia așezați pe iarbă, fumând și servind băuturi ca și cum nu ar fi existat nicio restricție impusă. Polițiștii le-au aplicat așadar amenzile administrative prevăzute de legea în vigoare care pot varia de la un minim de 400 de euro și până la suma de 3.000 de euro, apoi i-a trimis la casele lor.

Distribuie acest articol