Baritonul român George Petean la deschiderea stagiunii de la Scala din Milano în opera „Attila”

Teatrul Scala din Milano şi-a deschis vineri, 7 decembrie, stagiunea 2017-2018 cu „Attila”, operă de Giuseppe Verdi. Spectacolul, desfăşurat sub conducerea muzicală a dirijorului Riccardo Chailly și regia lui Davide Livermore, reprezintă unul dintre momentele cele mai importante ale vieţii culturale din Italia. Pe scena prestigiosului teatru s-a aflat și un artist liric român, baritonul George Petean.

„Teatro alla Scala” îşi începe totdeauna stagiunea pe 7 decembrie, de ziua Sfântului Ambrozie, patronul oraşului Milano. Preţurile biletelor sunt exorbitante, de ordinul miilor de euro.

Teatro alla Scala – Milano

În cadrul spectacolului „Attila” din acest an, rolul lui Ezio a fost interpretat de baritonul român George Petean. Acesta a cântat alături de Ildar Abdrazakov (în rolul lui Attila) Saioa Hernández și Fabio Sartori.

George Petean și Ildar Abdrazakov în „Attila”. Foto: email rio

15 minute au durat aplauzele de la sfârșitul spectacolului la care au fost prezente cele mai prestigioase nume din lumea artistică, a vieții sociale și politice italiene, în frunte cu Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella.

Președintele Mattarella cu fiica sa la deschiderea stagiunii de la Scala din Milano

Baritonul George Petean, unul dintre cei mai importanţi baritoni români ai momentului pe scena muzicală internaţională.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
George Petean. Foto: pagina oficială Facebook

Născut la Cluj, în 1976, numele baritonului clujean George Petean s-a impus pe marile scene ale lumii prin eleganţa, nuanţarea şi tehnica excelentă a interpretării şi prin culoarea unei voci lirice singulare.

Cartea sa de vizită impresionantă include colaborări constante cu Metropolitan Opera din New York, Opera Regală Covent Garden din Londra, Teatro Real din Madrid sau Teatrul Liceu din Barcelona, doar câteva dintre scenele prestigioase pe care baritonul George Petean a evoluat în ultimii ani, în spectacole care i-au adus recunoaşterea internaţională.

Din proiectele sale enumerăm „Don Carlo” de G. Verdi la Opera Regală Covent Garden din Londra(2015), „Rigoletto” la Opera din Zurich (2014), „Attila” la Opera din Monte-Carlo (2016), „Bal Mascat” de G. Verdi la Teatrul „La Monnaie”din Bruxelles (2015), „Elixirul dragostei” la Opera din Monte-Carlo (2014), „Simon Boccanegra” de G. Verdi în Japonia (2014), „Luisa Miller” de G. Verdi la Opera din Hamburg (2014), „Ernani” de G. Verdi la Opera din Liège (2015), „I Puritani” de V. Bellini la Opera din Zurich (2016).

@rotalianul