Ger în Italia începând din această noapte. Temperaturile vor scădea brusc, va ninge și va viscoli

Ger siberian și temperaturi în scădere cu cel puțin 10 grade se anunță începând din această noapte în mare parte din Europa și inclusiv Italia. Vremea geroasă va dura cel puțin până la mijlocul săptămânii viitoare, informează 3bmeteo.com.

Conform informațiilor transmise de meteorologi, vor fi ploi şi depuneri extinse de polei. Ploile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, iar vântul se va intensifica. Temperaturile vor scădea cu peste 10° C într-un timp scurt, începând din nordul țării. Va ninge și la altitudini joase, pe alocuri chiar și la câmpie, cu excepția Sardiniei, unde clima se va menține mai blândă.

Posibile ninsori în orașe precum Rimini, Siena, Arezzo, Rieti, Perugia, Frosinone, Pescara, Teramo, Foggia, Avellino și Cosenza, iar la Roma nu este exclus să cadă ploaie amestecată cu zăpadă.

Vântul va avea intensificări în toată ţara, amplificând frigul, cu viteze de 55-65 km/h şi temporar peste 70-80 km/h.

La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70-90 km/h, în special în zona înaltă, unde vor depăşi 100-120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată. Conform meteorologilor, vremea se va menţine deosebit de rece şi pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopţilor şi dimineţilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20