Gest extrem făcut de un bărbat din Italia, și-a tăiat trei degete pentru a încasa 2 milioane de euro din asigurare

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, domiciliat la Verona, în Veneto, și-a tăiat trei degete la mâna dreaptă pentru a încasa două milioane de euro din polițele de viață și accidente semnate cu două companii de asigurare. El a declarat că o unealtă tăioasă a căzut de pe un raft rănindu-l, însă reconstituirile efectuate de cele două companii au demonstrat că bărbatul mințea și drept urmare a fost condamnat la 18 luni de închisoare, relatează Fanpage.

Paolo P. și-a amputat trei degete de la mâna dreaptă, pretinzând că le-a pierdut într-un accident, dar practic s-a mutilat în mod voluntar. Scopul a fost cel de a intra în posesia banilor din două polițe de accidente cu companii diferite pentru un plafon de un milion de euro fiecare în caz de invaliditate permanentă.

Bărbatul a semnat în perioada iulie-noiembrie 2015 două polițe de asigurare, fără a comunica totuși celei de-a doua firme existența unui contract similar semnat anterior.

După câțiva ani el și-a înscenat un accident care i-a provocat o invaliditate pe viață

A declarat că în timp ce se afla în interiorul atelierului său a vrut să mute o scară, dar scara s-a agățat de firul unui polizor așezat pe un raft făcându-l să cadă. Bărbatul și-ar fi dus mâna la față pentru a se proteja, iar polizorul, în cădere, s-ar fi activat și i-ar fi tăiat degetul arătător, cel mijlociu și inelarul de la mâna dreaptă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ambele companii au trimis inspectori care să verifice veridicitatea accidentului pentru că îndoielile apăruseră evidente încă din primele momente. Au fost simulate faptele și s-a constatat că primul care a căzut de pe raft a fost corpul polizorului și nu lama sa. De asemenea, era imposibil ca polizorul să se activeze de unul singur deoarece acesta se pornea după ce era apăsat un buton care trebuia blocat și care se afla pe partea opusă a piesei de tăiere.

O dispută la care tânărul de 39 de ani a răspuns susținând că pe raft era și o șurubelniță și că deci instrumentul a fost activat de către aceasta. Inspectorii au mai constatat că nu exista niciun semn evident pe podea care să ateste căderea uneltei.

Mai mult decât atât, Paolo L. nu mai era în posesia polizorului cu pricina, spunând că i-l împrumutase un muncitor de-al său, dar când a fost întrebat de inspectorii de la companiile de asigurări muncitorul a declarat că nu deținea niciun polizor, susținând că a lucrat pentru inculpat, dar ca informatician.

Astfel, înscenarea pusă la cale nu i-a adus bărbatului italian niciun ban, ci dimpotrivă, pe lângă faptul că a rămas fără trei degete la mâna dreaptă, el a fost condamnat în aceste zile la un an și 6 luni de închisoare pentru fraudă.