VIDEO | Gestul controversat al unei mirese: S-a așezat în genunchi și i-a jurat mirelui supunere totală

O mireasă din Zimbabwe a făcut un gest în timpul cununiei sale care a atras atenția și a devenit viral pe rețelele de socializare. Ea s-a așezat în genunchi în fața mirelui și i-a promis supunere totală, jurând că pentru tot restul vieții se va dedica numai gospodăriei și îngrijirii bărbatului. Gestul miresei a stârnit controverse într-un moment în care multe femei luptă pentru egalitatea de gen.

photo_2023-03-31_19-59-54

La altar, tânăra mireasă și-a exprimat dorința de a onora voia lui Dumnezeu, dedicându-se soțului ei și având grijă de el pentru tot restul vieții. S-a așezat în genunchi și i-a jurat credință, supunere și că nu va ieși din cuvântul lui. Ea a considerat că s-a supus astfel poruncilor biblice care cer femeilor să se dedice gospodăriei și să-și sprijine soțul în toate deciziile sale.

Conform videoclipului postat pe rețelele de socializare, femeia s-a descris drept o „femeie din Proverbele 31” și a afirmat că uniunea lor este ceva ce depășește sentimentul de dragoste romantică și că ar fi „un act divin”.

Bărbatul se va ocupa de construirea casei lor și de muncă, în timp ce ea va urma „învățăturile lui Cristos” și va fi o soție supusă care nu va ieși din cuvântul soțului său.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Această promisiune a atras comentarii diverse din partea utilizatorilor de pe rețelele de socializare.

Unii sunt de acord cu decizia femeii de a fi supusă în fața soțului, susținând că este o formă de respect și de dragoste față de el. Alții consideră că această alegere este bazată pe o interpretare incorectă a Bibliei și că supunerea totală a femeii este o idee învechită și retrogradă.

În concluzie, acest gest al miresei din Zimbabwe ridică întrebări importante despre definirea rolurilor în cuplu și despre semnificația lor. Video:

Fiecare cuplu trebuie să decidă autonom rolul pe care îl joacă partenerii în relație, în funcție de propriile lor convingeri și valori. Cu toate acestea, promisiunile miresei din acest caz ridică o problemă mai amplă și ar putea fi considerate o încercare de a menține stereotipurile de gen tradiționale într-o lume care se schimbă rapid.