Gestul deosebit al unei asociații românești din Italia de Ziua Națională a României. Le-a oferit medicilor micul dejun

Cu ocazia Zilei Naționale a României, asociația românească Evrika din Pistoia a donat banii care, în mod normal ar fi fost folosiți pentru evenimentele și inițiativele de 1 decembrie pentru a le oferi angajaților spitalului din localitate micul-dejun, dar și cafeaua de după prânz.

„Gestul nostru este un act de recunoștință față de spital, față de toți lucrătorii din sectorul sanitar și nu numai, care încă din luna februarie sunt angajați într-o urgență foarte gravă, cu determinare și mare profesionalism, iar să le oferim pentru o singură zi, măcar o cafea și un cappuccino, ni s-a părut de datoria noastră”, a spus Daniela Stoica, președinta asociației românești Evrika din Pistoia, citată de ziarul italian La Nazione.

Banii folosiți pentru această acțiune provin din fondurile dedicate spectacolelor pe care, dacă nu am fi fost în plină pandemie, asociația românească le-ar fi organizat cu ocazia Zilei Naționale a României.

Personalul medical de la spitalul din Pistoia a fost încântat de această inițiativă și a declarat următoarele prin intermediul dr. Lucilla Di Renzo, directorul instituției:

„Vă mulțumesc în numele tuturor operatorilor pentru că ați dorit să petreceți această sărbătoare alături de noi, un gest care este o demonstrație puternică de integrare a comunității voastre pe teritoriul nostru și, prin urmare, generozitatea și solidaritatea voastră față de spitalul nostru este un semn de mare recunoștință pe care l-am apreciat foarte mult și care vă face onoare.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Sursă foto: La Nazione

La eveniment a fost prezent și primarul din Pistoia, Alessandro Tomasi, care a le-a mulțumit, de asemenea, conaționalilor noștri pentru acest gest.

„Anul acesta nu avem dansuri și cântece cu ocazia sărbătorii voastre, dar vă mulțumesc pentru prezență, chiar aici, alături de cine suferă, pentru a transmite un mesaj de speranță către noi toți”, a spus Tomasi.

Igli Zannerini, președintele AVIS (Associazione Volontari Italiani del Sangue), prezent și el la spital în această dimineață, a ținut să precizeze că „Asociația Evrika este foarte activă pe teritoriul acestei localități, iar membrii acesteia nu ezită să contribuie la donațiile de sânge. Ei sunt printre donatorii cei mai activi, în special femeile care vin în fiecare joi și duminică, când sunt libere de la serviciu, pentru a dona sânge în centrele noastre.”