Gestul impresionant al unui italian pentru Mihai, românul cinstit care trăiește în sărăcie absolută

O poveste incredibilă de omenie și generozitate are loc în aceste zile în Italia, unde unul dintre cei mai iubiți și mai apreciați youtuberi din această țară a organizat o strângere de fonduri pentru un român care trăiește pe străzi. „O nouă viață pentru Mihai” (Una nuova vita per Michele) a fost intitulată acțiunea de solidaritate și în numai o singură zi s-au strâns aproape 30.000 de euro.

Riccardo Dose a ascultat înmărmurit povestea lui Mihai, un român fără adăpost care trăiește în sărăcie absolută, și a hotărât să-i schimbe viața.

Italianul l-a întâlnit pe „Michele” în timp ce făcea un videoclip. Un bărbat de aproximativ 50 de ani care este nevoit să locuiască în subsolul unui spital abandonat. Povestea lui l-a emoționat profund pe youtuber, care a vrut să afle mai multe.

A descoperit astfel că românul nu mai are acte de identitate pentru că i-au fost furate cu 3 ani în urmă, nu are bani, dar nici intenția să fure, vrea doar un loc de muncă unde să-și poată câștiga o pâine în mod cinstit. Deocamdată, Mihai trăiește într-o situație de disperare extremă și se pare că asta l-a impresionat tare pe tânărul influencer italian.

Mihai a plecat din țară mai întâi în Germania, apoi a ajuns în Italia, la Pordenone. Soția lui i-a cheltuit toți banii, după care socrul său l-a dat afară din casă. Riccardo Dose, împreună cu prietenul său, Dadda, au decis să organizeze o strângere de fonduri pentru a-l ajuta pe românul sărman. În decurs de numai o zi s-au strâns aproape 30.000 de euro, așa cum se poate vedea aici.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În descrierea acțiunii de strângere de fonduri putem citi:

„Salutare tuturor, suntem Riccardo și Dadda, în urma sugestiilor voastre am decis să deschidem o strângere de fonduri pentru Michele, un bărbat de cincizeci de ani care, din păcate, este nevoit să locuiască la subsolul unui spital abandonat (de 3 ani încoace). Fiecare donație va fi folosită cu scopul de a-și putea relua viața de la capăt.

Vom avea grijă de el la 360 de grade, începând în mod logic cu nevoile sale primare: apă, mâncare, haine și acte. Imediat ce vom reuși să-i facem rost de documente de identitate, cu ajutorul Consulatului General al României, scopul următor va fi să-i găsim un loc de muncă care să-i garanteze un salariu.

Mai mult decât atât, dacă nu va fi acceptat într-un centru de primire pentru persoanele fără adăpost, banii rezultați din această strângere de fonduri vor fi folosiți pentru a-și permite să plătească o chirie, pentru a avea un acoperiș sub care să doarmă.

Cu siguranță situația nu este simplă, sunt multe lucruri de luat în considerare: Michele trebuie să-și ia din nou permisul de conducere, trebuie să meargă la un stomatolog, trebuie să aibă grijă de persoana lui din toate punctele de vedere, ceea ce, din păcate, în ultimii ani (nu pentru că nu ar fi vrut) a fost nevoit să neglijeze.

Dacă ne unim cu toții, putem face multe pentru el. Fiecare contribuție ne poate ajuta să realizăm marea noastră misiune. Vă mulțumim și vă vom ține la curent săptămânal cu fiecare mic obiectiv atins.”

Mai jos, un video cu Mihai, realizat de Riccardo Dose: