Gestul unui șofer român de TIR impresionează un grup de conaționali: „Nu vreți niște apă rece de la frigider?”

Poate mai mult decât în orice perioadă a anului, străzile Europei sunt pline de mașini cu români care călătoresc spre România sau se întorc din vacanță în țările de adopție unde locuiesc și muncesc. Drumul este lung, obositor, iar uneori, sunt de ajuns câteva înghițituri de apă rece care să trezească admirația, recunoștința și spiritul de fraternitate, de omenie, între românii călători prin lumea asta mare.

O româncă din Călărași, care se întorcea cu familia în Italia miercuri, 22 august, povestea într-un text publicat într-un mare grup de conaționali din peninsulă:

«Bună dimineața! Ieri, venind din România cu mașina fără aer condiționat, la intrare în Italia, pe la Trieste, autostrada era blocată, afară 40 de grade, apa de băut era fiartă, eram 4 persoane în mașină, am auzit un glas: „Nu vreți niște apă rece de la frigider?” Un tirist român ne-a observat și ne-a dat apă rece. Îi mulțumesc acelui OM și îi mulțumesc lui Dumnezeu că mai există oameni cu suflet mare.»

Iar noi am adăuga faptul că nu doar gestul șoferului român care a oferit din apa sa și celorlalți este de admirat, cât și atitudinea celor care au beneficiat de el și care au ținut morțiș să spună tuturor că români buni poți întâlni peste tot în lume! Că lucrurile mărunte și gesturile mici chiar contează, că ele construiesc lumea din jur și viața noastră.

Că sunt atâtea lucruri pe care le putem face, gesturi mici și care nu ne costă nimic, dar care fac viața mai bună, nouă, celor din jur, tuturor!

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

 

 

Distribuie acest articol