Gheorghe, ucis în Italia de un conațional, băgat într-un sac de plastic și aruncat pe un câmp. Criminalul condamnat la ani grei de închisoare

Un român a fost condamnat la 15 ani de închisoare în Italia pentru uciderea și ascunderea cadavrului unui conațional. Victima se numea Gheorghe Paraschiv și avea 54 de ani.

Potrivit Napoli Today, sentința a fost pronunțată după un proces care s-a încheiat prin procedură directă, un echivalent al procesului sumar.

Evenimentele tragice la care face referire cazul au avut loc în vara anului trecut, când, la data de 4 iunie, trupul neînsuflețit al lui Gheorghe a fost descoperit de un fermier într-un câmp din localitatea Scisciano, provincia Napoli din Campnia.

Anchetatorii au stabilit în scurt timp că bărbatul român a fost ucis și, pentru a desluși misterul crimei, au inspectat înregistrările camerelor de supraveghere video din localitatea menționată mai sus, dar și din alte localități.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Astfel, carabinierii au descoperit că, la data de 2 iunie 2022, Gheorghe Paraschiv a mers împreună cu un alt cetățean român, identificat apoi ca fiind Florin Sitariu, la un magazin din localitatea Nola.

Cei doi au mers apoi la locuința lui Sitariu din Scisciano unde, se presupune, Paraschiv a fost ucis de prietenul său.

Conform informațiilor făcute publice de anchetatori la acea vreme, românul de 48 de ani ar fi legat ulterior trupul fără viață al lui Paraschiv și l-ar fi băgat într-un sac de plastic.

El a transportat apoi cadavrul cu un scuter, la primele ore din data de 3 iunie 2022, pe terenul agricol unde a fost găsit în următoarea zi.

Avocatul inculpatului, Giuseppe Montanile, a anunțat că va face apel la sentință, solicitând „o reevaluare și contestare diferită a faptelor și, în consecință, o redefinire a pedepsei”.

Avocatul a relatat că în cadrul audierii de la sfârșitul lunii iunie, „Sitariu i-a explicat judecătorului evenimentele cum s-au petrecut în noaptea dintre 2 și 3 iunie 2022, oferind o versiune diferită a faptelor.”

În urma declarațiilor, judecătorul a considerat necesar să asculte opinia medicului legist și a subofițerilor poliției judiciare.