Gigi Becali despre fotbalul feminin: „Asta e aliniere la ideile lui Satan”. Fotbalistă româncă din Italia îi dă replica prompt

În ciuda faptului că fiica sa, Cristina, în vârstă de 17 ani, este pasionată de fotbal și, potrivit unor surse sport.ro, aceasta joacă fotbal în echipa liceului, Gigi Becali este contrar ideii ca femeile să joace fotbal.

Mai mult, declarațiile recente făcute de Becali cu referire la fotbalul feminin l-au făcut să fie foarte citat și chiar criticat în presa din întreaga lume și, în special, în cea din Italia.

„Dacă vor să mă pună să am echipă feminină, mă retrag din fotbal. Cum adică să faci lucruri împotriva lui Dumnezeu? Am și eu păcatele mele, dar lucruri nefirești nu fac. Nu! Asta e aliniere la ideile lui Satan. Fetele să joace handbal, baschet. Cum să joace femeie fotbal? Nu e făcută pentru fotbal. Mădularele ei nu sunt făcute pentru fotbal. Femeia a fost făcută de Dumnezeu din bărbat, pentru bărbat. Femeia e făcută să fie atrasă bărbatul de ea. Dacă facem asta, batjocorim formele făcute de Dumnezeu ca să îl atragă pe bărbat. O schimonosim pe femeie! Boxul și fotbalul le schimonosesc pe femei”, a declarat Gigi Becali citat de sport.ro.

Ce scrie presa italiană despre declarația lui Becali?

TGCOM24: „Cuvinte grele, ca niște pietroaie, care, fără îndoială, vor dezlănțui polemici fără sfârșit, cele pronunțate la Pro TV de George Becali, proprietarul Steaua București, care vorbind despre participarea femeilor în lumea fotbalului s-a declarat pregătit de a renunța la fotbal.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

ITASportPress: „Cea mai recentă declarație a lui George ‘Gigi’ Becali, proprietarul Steaua București, cea mai faimoasă și bine pregătită echipă din România, campioană europeană în 1986, este destinată să-și lase amprenta. În mod negativ.”

Fox Sports Italia: „Cuvintele sale, ca întotdeauna, nu trec neobservate, dar de această dată sunt destinate să facă și mai mult zgomot decât de obicei.”

Calcio FanPage: „O intervenție în atac, la propriu, care a creat agitație atât în România, cât și în întreaga scenă internațională a fotbalului.”

Il Giornale: „George Becali, omul principal de la Steaua București, a declarat că este împotriva fotbalului feminin, dar a folosit termeni grei și necorespunzători.”

Replica Laurei Rus, fotbalistă româncă din Italia și membră a echipei naționale a României de fotbal feminin

Laura Rus are 31 de ani, vine din orașul Bocșa, județul Caraș-Severin și este una dintre cele mai experimentate fotbaliste ale României în acest moment. De curând, a semnat cu echipa de Serie A, Hellas Verona, după ce returul campionatului trecut a jucat tot în Italia, la nou promovata Sassoulo, pe care a ajutat-o să rămână în prima ligă. Mai multe detalii despre conaționala noastră și cariera sa de succes puteți citi aici.

Lala, cum este cunoscută în lumea fotbalului, i-a dat de curând replica lui Gigi Becali, în urma declarațiilor care au stârnit furia în rândul jucătoarelor echipei naţionale de fotbal feminin.

„Am văzut că declaraţiile domnului Becali au fost preluate şi de un site de aici, din Italia. Cred că era de aşteptat să zică acest lucru, neavând idee despre faptul că şi o fată poate juca fotbal şi o poate face chiar foarte bine. Plus de asta, să nu uitam că sunt cluburi mari din Europa care au echipă de fotbal feminin: Barcelona, Atletico Madrid, Juventus, cu care chiar sâmbătă o să am meci.

Este trist că unele persoane nu pot accepta acest lucru doar pentru simplul fapt ca suntem femei şi că este un sport doar pentru bărbaţi! Îmi pare rău să văd că oricât am sau aş încerca să ajut fotbalul feminin… În afară, acest sport este atât de respectat şi multă lume este prezentă în tribune, la meciuri.

Mulţumesc lui Dumnezeu că am avut această şansă, să plec din România şi să pot juca acest minunat sport, dar mai ales să fiu respectată pentru ceea ce fac. Sunt fan Steaua de când mă ştiu şi, sincer, mi-ar fi plăcut să aibă echipă feminină de fotbal şi, de ce nu, să fi visat să joc la echipa mea de suflet”, a scris jucătoarea legitimată la Chievo, în Italia.