Primele modele din gama Hummer EV vor fi livrate de General Motors începând cu luna decembrie 2021

Celebrul producător auto General Motors (GM) plănuiește să livreze primilor săi clienți camioneta electrică GMC Hummer EV, bazată pe propria sa platformă, denumită Ultium. A fost nevoie de doi ani pentru dezvoltare și testare, iar livrările vor începe de luna viitoare, odată cu lansarea modelului Edition 1.

Liderul departamentului de vânzări al mărcii Buick-GMC, Duncan Aldred, a precizat că pickup-ul Hummer EV Edition 1 va fi singura versiune disponibilă pentru acest an, în timp ce opțiunile mai accesibile vor intra în producție în 2022, livrările fiind așteptate undeva în 2023.

Cu un preț începând de la 112.595 USD (inclusiv transportul), Hummer EV Edition 1 va avea o autonomie de 329 de mile (529 km), o capacitate de tractare de până la 3.400 kg și va putea transporta până la 590 kg. GMC Hummer EV Edition 1 va fi clasificat ca un vehicul greu, ceea ce nu este deloc surprinzător, având în vedere greutatea proprie a camionetei de 4.103 kg.

Autonomia modelului Hummer EV Edition 1 este puțin mai redusă decât se aștepta – GM a spus inițial că va oferi peste 350 de mile (563 km) cu cea mai mare baterie, dar acum estimează o autonomie de numai 329 mile. Totuși, acesta nu este încă un rating oficial EPA (Environmental Protection Agency).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din păcate, GM nu a precizat câte unități intenționează să producă în cursul acestui an. În ceea ce privește rezervările, Aldred a mai spus că aproximativ 125.000 de clienți s-au arătat interesați de acest model, aproximativ jumătate dintre ei plătind deja un depozit rambursabil de 100 de dolari.

Cu toate acestea, executivul producătorului auto american a spus că noiembrie a fost a doua cea mai bună lună pentru comenzi, după debutul inițial al pickup-ului electric în octombrie anul trecut. Vizita președintelui american Joe Biden la inaugurarea fabricii Factory ZERO din Detroit și un test drive al GMC Hummer EV Edition 1 efectuat de acesta săptămâna trecută au avut cu siguranță ceva de-a face cu creșterea interesului public pentru acest model.

GMC a primit în ziua respectivă de șapte ori mai multe rezervări decât de obicei, iar numărul de vizite pe site-ul său a crescut cu 230%, a precizat Aldred. Pentru a vă aminti, pickup-ul GMC Hummer EV Edition 1 din 2022 este echipat cu o transmisie având trei motoare ce dezvoltă 1000 CP, fiind capabil să accelereze de la 0 la 96,6 km/h în 3 secunde.

GMC Hummer EV Edition 1 este primul model dintr-o serie de vehicule electrice noi pe care GM va începe să le lanseze din decembrie 2021. Următorul: crossover-ul de lux Cadillac LYRIQ, pickup-urile Chevrolet Silverado EV și GMC Sierra EV din ianuarie anul viitor, în timp ce SUV-ul GMC Hummer EV va intra în producție abia în 2023.

Distribuie acest articol