Grav accident de muncă în Italia, Dumitru a murit după ce a căzut de pe un acoperiș

Dumitru Ciobanu, cetățean moldovean în vârstă de 47 de ani, și-a pierdut viața la locul de muncă din Italia în după-amiaza zilei de sâmbătă, 15 octombrie 2022, după ce a căzut de pe acoperișul unei clădiri.

Potrivit ziarului Corriere della Sera, bărbatul moldovean era angajat al unei firme de construcții care restructura o vilă pe via Nocetta, în cartierul Monteverde din Roma.

Din cauze în curs de investigare încă, muncitorul de 47 de ani a căzut de pe acoperișul vilei la care lucra și a decedat pe loc.

Orice tentativă din partea paramedicilor, interveniți cu ambulanța la fața locului, a fost inutilă și viața lui Dumitru nu a mai putut fi salvată.

„Exprimăm condoleanțe familiei lucrătorului și simțim un sentiment de neputință teribilă. În 2022, șapte muncitori au murit în construcții la Roma, cinci din cauza căderilor de la înălțime, cel mai mare număr din ultimii șaisprezece ani”, a declarat Nicola Capobianco, secretarul general al sindicatului Filca Cisl din Roma.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Toate acestea sunt inacceptabile. Trebuie să oprească neapărat această șir lung de sânge. Sunt vieți luate de la cei dragi, de la familiile lor”, a mai adăugat Capobianco.

Cu numai o zi înainte, un alt muncitor a murit la locul de muncă, în acel caz fiind vorba de un cetățean italian de numai 21 de ani, care a decedat într-o fabrică de mobilă din apropierea localității Manziana.

Distribuie acest articol