Grav accident de muncă în Italia, un muncitor român și unul italian au murit electrocutați pe un șantier

Tragicul accident de muncă s-a petrecut în această dimineață de vineri, 20 noiembrie 2020, în localitatea italiană Figaso din provincia Vibo Valentia (Calabria) unde doi muncitori în construcții, unul de naționalitate română și unul italian, și-au pierdut viața. Cei doi lucrători au murit electrocutați după un cablu electric a atins schela pe care se aflau, informează LACnews24.it.

Din primele informații reiese că tragedia a avut loc la ora 11:20 pe un șantier al primăriei din Filogaso, unde lucrau Gabriel Daniel Pan, în vârstă de 43 de ani, și Vito Iellamo de 42 de ani, amândoi rezidenți în localitatea San Pietro a Maida din provincia Catanzaro.

Din cauze în curs de investigare încă, un cablu electric a intrat în contact cu schela pe care cei doi muncitori se aflau pentru a monta niște jgheaburi. Atât conaționalul nostru, cât și colegul său italian, care era fratele angajatorului, au decedat pe loc, iar paramedicii interveniți la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-i resuscita.

La locul accidentului au intervenit apoi, pe lângă carabinieri, și procurorii Camillo Falvo și Concettina Iannazzo, care vor conduce ancheta pentru a descoperi cu exactitate cauzele care au provocat decesul celor doi lucrători.