Certificatul COVID în Italia de la 1 aprilie, obligatoriu la locul de muncă numai pentru cei cu vârsta peste 50 de ani

De la 1 aprilie 2022, odată cu încheierea stării de urgență în Italia, restricțiile anti-Covid ar trebui să fie eliminate. Certificatul Covid-19 (Green pass) nu va mai fi necesar la locul de muncă pentru cetățenii care au sub 50 de ani. Va rămâne însă valabil până la data de 15 iunie certificatul verde consolidat (Super Green pass) pentru cei cu vârsta de peste 50 de ani.

Va fi eliminată treptat obligația deținerii unui certificat Covid pentru activitățile în aer liber, informează Corriere de la Sera.

Până la această dată ministerul Sănătății din Italia ar fi trebuit deja să specifice regulile care vor rămâne în vigoare de la 1 aprilie, dar evident, războiul din Ucraina (și consecințele acestuia pe frontul energetic) a absorbit aproape în întregime atenția executivului italian în ultimele săptămâni.

Ceea ce pare sigur este că de la 1 aprilie nu va mai fi obligatoriu să deții Green Pass de bază pentru a lucra (vaccin, vindecat de Covid sau tampon negativ),dacă ai sub 50 de ani. Restricția va fi anulată odată cu încetarea stării de urgență la 31 martie.

Conform unei ordonanțe a ministrului Sănătății, regula care impune deja obligativitatea unui vaccin anti-Covid (Super Green Pass) pentru toți lucrătorii care au peste 50 de ani, va rămâne în vigoare până la data de 15 iunie 2022.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ministrul Roberto Speranza și subsecretarul Pierpaolo Sileri au confirmat în aceste zile că decizia privind celelalte restricții anti-Covid va fi luată aproape de termen, în funcție de tendința epidemiologică a momentului.