Grevă generală națională de 24 de ore pe toată Italia programată pentru vineri, 25 noiembrie, 2016.

O nouă zi de așteptări lungi în stațiile de autobuz, metro și tren, se prevede vineri, 25 noiembrie, 2016, pentru toți cei care folosesc mijloacele de transport în comun și nu numai.

Greva a fost proclamată de sindicatul SLAI COBAS care, într-un comunicat de presă, precizează că va avea loc o ”grevă generală națională în toate sectoarele de muncă, publice sau private, pentru toți muncitorii cu contract pe timp indeterminat, determinat sau alte tipuri de contract” pentru întreaga durată a zilei de vineri, 25 noiembrie.

În aceeași precizare se menționează că, pentru aceeași zi, a fost proclamată grevă generală națională și din partea USI (Unione Sindacale Italiana), pentru aceleași categorii de muncitori.

Greva va afecta atât mijloacele de transport în comun precum și școli și alte instituții publice, în măsura în care angajații acestor instituții vor dori să adereze la această grevă declarată de sindicatele mai sus menționate.

Pentru cei care circulă cu mijloacele de transport în comun se prevede o posibilă întrerupere a circulației autobuzelor și metrourilor, în special la Roma, între ora 8:30 și 17:00 și după ora 20:00, fiind asigurat transportul doar până la ora 8:30 dimineața și  între ora 17:00 și 20:00. Pentru trenuri, în schimb, greva va începe de la ora 21:00, 24 noiembrie și se va termina la ora 21:00, 25 noiembrie, fiind asigurate doar cursele de siguranță prevăzute de lege.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Chiar și zborurile cu avionul vor fi afectate de această grevă, angajații Alitalia putând să adereze și ei la greva proclamată de sindicatele Anpac, Anpav e USB Lavoro Privato.

Iată cum va fi afectat, mai exact, transportul public din Italia, de această grevă:

  • angajații Atac și Tpl Roma, grevă de 24 de ore asigurând transportul doar până la ora 8:30 dimineața și între ora 17:00 și 20:00;
  • angajații Tpl Piemonte grevă de 4 ore. Nu s-au precizat încă modalități și orarii ale grevei;
  • angajații Soc. Consorzio Autolinee di Cosenza, grevă de 24 de ore de la ora 21:00, 24 noiembrie, la ora 21:00, 25 noiembrie;
  • angajații Società Autoguidovie di Milano, grevă de 4 ore de la ora 11:00 la ora 15:00;
  • angajații Alitalia-Sai, grevă de 4 ore de la ora 13:00 la ora 17:00.

De la grevă sunt excluse zonele afectate de cutremur sau calamități naturale, scrie Ministerul Educației, Universității și Cercetării din Italia, în această notă.

Distribuie acest articol