Grevă pe aeroporturile din Italia, sute de zboruri vor fi anulate

O grevă națională a controlorilor de zbor (ENAV) va perturba zborurile către și dinspre Italia vineri, 21 octombrie. Din această cauză, compania aeriană ITA Airways a anulat peste 200 de zboruri interne și internaționale, multe dintre ele către și dinspre Roma și Milano, iar Ryanair a anulat 600. Vor fi afectate și zborurile altor companii, inclusiv cele dinspre și spre țara noastră.

Potrivit Autorității Naționale a Aviației Civile din Italia (ENAC), o serie de zboruri vor fi garantate între orele 7-10 și 18-21. Greva, convocată de mai multe sindicate din sectorul transporturilor, Filt-Cgil, Fit-Cisl și Uiltrasporti, din cauza disputelor salariale și contractuale în curs, va afecta și unele servicii de transport public din Italia.

„Din cauza unei greve de 24 de ore a controlorilor de zbor, care va începe vineri (21 octombrie, la ora 00:00), am fost forțați, din păcate, să anulăm peste 600 de zboruri către/dinspre Italia – relatează Ryanair conform publicației Today. „Toți cei 110.000 de pasageri Ryanair în cauză au fost notificați și informați despre opțiunile lor. Ryanair își cere sincer scuze tuturor pasagerilor ale căror planuri de călătorie au fost afectate în mod nedrept de această grevă a controlorilor de zbor italieni.”

Grevă în transportul public la Roma

Tot vineri, 21 octombrie, lucrătorii de la compania de transport public Roma Tpl, susținuți de sindicatul Usb, vor fi în grevă. De asemenea, COTRAL va fi în grevă pentru 24 de ore. Servicii regulare pentru liniile ATAC.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Există așadar riscul de repercusiuni asupra circulației pe tot parcursul zilei pe frontul transportului în comun. În special, pe lângă autobuze, se va opri și linia Roma-Lido și Roma-Viterbo. Greva este programată să înceapă la 00:01 pe 21 octombrie. De la 5.30 la 8.30 serviciul va reveni la normal, precum și de la 17.00 la 20.00.

În regiunile Friuli Venezia Giulia și Veneto, începând cu ora 9.00 și până la 17.00 vor fi în grevă angajații Trenitalia care lucrează în sectoarele comerciale. Casele de bilete vor fi închise.