Grupare care plasa badante la muncă în Italia și le cerea bani, destructurată de polițiștii italieni

Trei persoane care au adus sute de femei în Italia pentru a lucra ca badante și le-au cerut un comision din primul salariu sunt anchetate de autoritățile din provincia Salerno, regiunea italiană Campania, pentru intermediere ilegală a forței de muncă și realizarea de profituri din această activitate.

Potrivit ziarului local Giornale di Cilento, inculpații se numesc Anna Teresa Mautone, Lorenzo Serra și Andrei Ciorbă.

Mautone a fost supusă măsurii de arest la domiciliu, Serra a primit interdicția de a părăsi localitatea de reședință, iar Ciorbă nu are voie să se întoarcă în localitatea de reședință până la finalizarea anchetei.

Cei trei sunt acuzați că au obținut beneficii materiale de la sute de femei din Moldova pe care le-au adus cu autocarele în Italia, în grupuri de câte 40-50 de persoane, apoi le-au plasat la diferite familii din regiunea Campania pentru a lucra ca badante.

Pentru fiecare loc de muncă obținut, femeile erau obligate apoi să le plătească celor trei intermediari suma de 200 de euro la primul salariu pe care-l câștigau.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Majoritatea dintre aceste femei moldovence erau introduse în Italia fără permis de ședere. Astfel, Mautone, Serra și Ciorbă sunt acuzați și de favorizarea imigrației clandestine în această țară.

Anna Teresa Mautone este suspectată, de asemenea, și de șantaj asupra unei dintre badantele moldovence recrutate de grupare.