Guvernul italian dă liber părinților la plimbările cu copiii, „atât timp cât sunt aproape de casa lor”

O directivă a Ministerului Afacerilor Interne din Italia publicată marți, 31 martie 2020, pe site-ul oficial al instituției dă undă verde părinților să-și scoată copiii la plimbare, cu condiția ca părintele care-i însoțește pe minori să fie unul singur și activitatea să aibă loc doar în preajma casei.

„Trebuie înțeles că doar un singur părinte are voie să meargă cu copiii lor minori, deoarece această activitate poate fi considerată ca făcând parte din activitățile motorii în aer liber, atât timp cât este efectuată în proximitatea propriei locuințe. Aceeași activitate poate fi desfășurată în contextul călătoriilor motivate de situații de nevoie sau din motive de sănătate”, se arată în documentul publicat.

„Se reamintește însă că nu sunt permise jocurile, activitățile recreative în aer liber, accesul la parcurile, vilele, zonele de joacă și grădinile publice și se evidențiază
că activitatea motorie permisă în general nu trebuie înțeleasă ca fiind echivalentă cu activitatea de sport (jogging), ținând cont și de faptul că prevederea actuală a art. 1 din decretul emis de Președintele Consiliului de Miniștri în data de 9 martie menține cele două situații distincte pentru a putea include în primul, așa cum s-a specificat deja, plimbarea în proximitatea propriei locuințe”, mai scrie în directiva Ministerului de Interne.

Același document anunță de asemenea că sunt permise plimbările în preajma locuinței motivate de exigențele care țin de însoțirea sau îngrijirea bătrânilor și persoanelor cu handicap din partea celor care îi îngrijesc, având în vedere că aceste plimbări pot fi considerate ca fiind necesare pentru sănătatea persoanelor asistate.

@rotalianul