Guvernul italian a decis interzicerea deplasărilor în perioada Crăciunului și a Anului Nou

Guvernul italian condus de Giuseppe Conte a decis să introducă limitări stricte cu privire la călătoriile de Crăciun şi Anul Nou, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului și a emis un decret legislativ valabil în perioada sărbătorilor de iarnă, informează ziarul La Repubblica.

Nu este DPCM-ul care va intra în vigoare de la 4 decembrie, ci unul special pentru Crăciun și Anul Nou. Iată care sunt principalele reglementări:

  • Vor fi interzise deplasările între regiuni începând cu 21 decembrie. Interdicția va fi valabilă până la data de 6 ianuarie;
  • În zilele de Crăciun (25 decembrie), Sfântul Ștefan (26 decembrie) și 1 ianuarie, va fi interzisă părăsirea localității în care se află cetățenii la momentul respectiv, indiferent dacă este cea de rezidență, de domiciliu sau sunt oaspeți în zona respectivă.

„La 25 și 26 decembrie 2020, precum și la 1 ianuarie 2021, orice deplasare între comune este interzisă, cu excepția deplasărilor motivate de necesități dovedite de muncă sau de situații de necesitate sau din motive de sănătate”, se specifică în decret. Cu toate acestea, este permisă întoarcerea la domiciliu a persoanelor care vin din exterior.

Notă: O comună, în sistemul juridic al Republicii Italiene, este un organism teritorial local autonom, cu titlul de oraș. Poate fi împărțită în fracțiuni.

Va fi interzisă, de asemenea, călătoria spre locuinţele de vacanţă de pe litoral sau de la munte. Sunt posibile însă şi excepţii, pentru muncă, motive sanitare şi alte urgenţe. De exemplu, cetăţenii vor putea călători totuși pentru a se întoarce la locuinţa lor principală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În prezent, în Italia, există un lockdown parţial cu trei tipuri de zone de risc. În zonele roşii, cetăţenii trebuie să rămână în casă și au nevoie de o declarație pe propria răspundere pentru a se deplasa numai pentru motive de muncă, sanitare sau urgențe. În zonele portocalii, restricțiile sunt un pic mai lejere, dar cetățenii nu pot părăsi regiunea în care se află. Până acum cetăţenii au avut permisiunea să călătorească liber în zonele cu cel mai scăzut nivel de risc (zonele galbene).

Potrivit ministrului Sănătăţii, Roberto Speranza, acest tip de clasificare pe culori ar urma să fie menţinut, însă sunt prevăzute alte restricţii pentru Crăciun.

Distribuie acest articol