Guvernul Italiei: Măsuri de protecție împotriva coronavirusului în vigoare până la 31 iulie

Guvernul italian a stabilit prelungirea măsurilor actualmente în vigoare până la data de 31 iulie 2020. Iată care sunt măsurile de protecție împotriva coronavirusului pe care populația este obligată să le respecte:

Este în continuare obligatorie, pe întreg teritoriul național, protejarea căilor respiratorii în spațiile publice închise, inclusiv în mijloacele de transport și în cazurile în care nu se poate menține distanța de siguranță între persoane. Măsura nu se aplică copiilor cu vârste sub 6 ani. Se recomandă utilizarea măștii și în spațiile în aer liber aglomerate.

Este importantă păstrarea distanței de siguranță între persoane de cel puțin 1 metru. Se recomandă spălarea frecventă a mâinilor sau utilizarea gelului dezinfectant.

În perioada 9-31 iulie, este interzisă intrarea în Italia pentru persoanele care s-au aflat sau au tranzitat, în ultimele 14 zile anterioare sosirii pe teritoriul italian, într-una dintre următoarele țări:

Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană. Singura excepție de la această interdicție este valabilă doar pentru cetățenii italieni, ai unui stat UE, ai unei țări părți la Acordul Schengen, ai Regatului Unit, Andorra, Principatului Monaco, ai Republicii San Marino sau ai Statului Vatican și pentru rudele lor apropiate (rude în linie descendentă sau ascendentă cu care conviețuiesc, soții, partenerii civili, partenerii conviețuitori, partenerii stabili), cu condiția ca aceștia să fie rezidenți în Italia până la data de 9 iulie 2020.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Joi, 16 iulie, au fost adăugate pe lista țărilor din care este interzisă intrarea persoanelor, Serbia, Muntenegru și Kosovo.

Oricine intră în Italia din orice țară străină este obligat să prezinte transportatorului sau forțelor de poliție în caz de control, o declarație pe proprie răspundere conform formularului care poate fi descărcat aici.

Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați site-ul Ministerului de Externe italian care pune la dispoziție o secțiune în limba română – Focus: Cetățeni Italieni care vin din străinătate și cetățeni străini în Italia.