Guvernul Italiei a prezentat condițiile de deplasare a populației începând cu 4 mai

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a anunțat duminică seară într-o conferință de presă noile prevederi ale decretului care va intra în vigoare începând cu 4 mai, ziua când restricțiile privind izolarea la domiciliu a populației în contextul pandemiei de coronavirus vor suferi anumite modificări.

„Începe faza 2”, a declarat Conte, explicând: „Comportamentul responsabil al fiecăruia dintre noi va fi fundamental, nu trebuie să ne apropiem niciodată unul de altul”. Premierul a reamintit că „ori păstrăm distanțarea socială, ori curba contaminării va crește. Dacă iubești Italia, păstrează distanța!”, a adăugat premierul.

Începând din ziua de 4 mai, pentru următoarele 14 zile, adică până pe 18 mai când măsurile vor trece din nou printr-o fază de revizuire, populația se va putea deplasa în următoarele condiții:

Deplasarea se va face în interiorul regiunilor

Va fi interzis tuturor persoanelor să călătorească cu mijloace de transport publice sau private într-o regiune diferită de cea în care se află în prezent. Așadar, deplasarea se va face numai în interiorul regiunilor în care persoana domiciliază.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Va fi permisă vizitarea rudelor care locuiesc în aceeași regiune

Va fi nevoie în continuare ca deplasarea să fie efectuată în scop de lucru, între domiciliu și locul de muncă sau în interes profesional, vor fi admise deplasările pentru achiziționarea de produse necesare, pentru nevoi urgente și cele pentru un consult medical de specialitate care nu poate fi amânat. Va fi permisă ieșirea persoanelor pentru a efectua activități fizice în aer liber cu excluderea oricărei forme de activitate sportivă colectivă. Marea noutate a noului decret în ce privește deplasarea este posibilitatea dată oamenilor de a-și vizita rudele, cu o condiție însă: să locuiască în aceeași regiune.

„Suntem conștienți de faptul că multe familii au fost în ultimul timp separate, părinți de copii, nepoți de bunici, de aceea dorim să le dăm posibilitatea de a se vizita, dar atenție, vor fi vizite în care vor trebui respectate distanțele de siguranță, cu folosirea măștilor de protecție și cu interdicția de a se aduna mulți participanți.” Premierul a ținut să clarifice că vizitele la rude nu vor însemna „petreceri sau adunări familiale”.

Persoanele cu simptome vor fi obligate să rămână la domiciliu

Guvernul introduce, de asemenea, o regulă mai strictă pentru cei care au simptome de infecție respiratorie și febră. Aceste persoane trebuie să rămână acasă, în carantină, să limiteze cât mai mult contactele sociale și să anunțe medicul.

Folosirea măștilor de protecție

Măștile vor trebui utilizate în momentul vizitării rudelor, pe mijloacele de transport și în toate celelalte cazuri în care există indicații sanitare sau nu este posibilă menținerea distanțării sociale.

Copiii sub 6 ani, persoanele cu dizabilități și cei care interacționează cu aceștia sunt excluși de la această obligație.

Va fi necesară utilizarea măștilor în timpul ceremoniilor funerare, care vor fi permise cu o limită de 15 persoane prezente și cu respectarea regulilor de distanțare socială.

Declarația în vederea deplasării

Din data de 4 mai, declarația pe propria răspundere va fi în continuare necesară pentru justificarea deplasării. Declarației actuale i se vor adăuga noile motive care au fost permise și anume vizita rudelor și activitatea motorie în aer liber.

„Acum începe pentru toți faza de conviețuire cu virusul – a spus premierul italian – și trebuie să fim conștienți că în această nouă fază, Faza 2, numărul contaminărilor este posibil să crească din nou în unele zone din țară. Trebuie să o spunem clar: acest risc există și trebuie să ni-l asumăm. Trebuie să-l înfruntăm, însă în mod metodic și riguros.”

In diretta da Palazzo Chigi

Gepostet von Giuseppe Conte am Sonntag, 26. April 2020