Guvernul României îi consideră pe românii din diaspora posibili teroriști?

„Guvernul României îi consideră pe românii din diaspora posibili teroriști?” Se întreabă Doru Coliu, deputat de diaspora în Parlamentul României într-un text publicat în data de 23 aprilie pe pagina sa de Facebook. După întrebarea retorică, deputatul Coliu continuă:

„Oficiul Național de prevenire și combatere a spălării banilor (ONPCS) aflat în subordinea Guvernului PSD-ALDE, a pus în dezbatere publică și promovează un proiect de lege care prevede printre altele că românii care trimit sume mai mari de 1000 de euro prin intermediul unui serviciu bancar au toate șansele să fie cercetați.

Autorii acestui proiect de lege motivat printr-un artificiu cu trimitere către o directivă a Uniunii Europene (849/2015, care, de altfel, nu se referă la banii românilor din străinătate și nici la vreo sumă, ci la combaterea terorismului și a spălării banilor), demonstrează, dacă mai era nevoie, că ne întoarcem în obscuritatea regimului securisto – comunist anterior anilor 1990. Am citit și răscitit directiva buclucașă și am constatat cu stupoare că Uniunea Europeană nu a inserat sub nici o formă valoarea de 1000 de euro pe care Bucureștiul a avut grijă să o introducă, o abilitate proprie geniilor PSD.

Nu-i nimic! Veți reuși prin aceasta nouă dovadă de prostie să încurajați românii din Diaspora să recurgă la măsuri ingenioase de gestionare a propriilor bani! Personal, am ‘privilegiul’ de a trăi într-o țară civilizată în care așa-zisele măsuri preventive luate de autoritățile de la București sunt privite ca o formă de impotență acutizată!

Hai, măi! Căutați și voi alt mijloc de a face rost de bani pentru promisiunile voastre electorale! Cum să ajungi la inima Diasporei, când, tu guvern plin de infantilism propriu doar țărilor bananiere, nu faci altceva decât să îngreunezi eforturile românilor din străinătate de a-și ajuta familiile? De fapt, de a te ajuta pe tine, stat incapabil să oferi o viată demnă propriilor cetățeni!”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Doru Petrișor Coliu trăiește în Spania și a fost ales deputat în circumscriptia electorală nr.43 – Circumscripția electorală pentru cetățenii români cu domiciliul în afara țării la alegerile legislative din decembrie 2016.