Horea și Horațiu, români pe care italienii sunt mândri să-i aibă în mijlocul lor

Nimic special veți spune dar când un cotidian italian dedică un articol unor români pe care o comunitate, o țară, i-a primit cu brațele deschise în rândurile cetățenilor săi, ni se umple sufletul de mândrie și nouă, celorlalți, pentru că știm cu toții cât de mult trebuie să muncești, cât de responsabil trebuie să fii, ca străinii să îți ofere cu drag casă, masă ba și cetățenie pe deasupra!

News Biella, ziar piemontez, ne prezintă familia română Bud, care, lunea trecută a primit din partea statului italian, cu ceremonia de rigoare care s-a oficiat la Primăria din Cerrione, cetățenia italiană.

Cerrione, este o mică localitate din nordul Italiei, cu aproximativ 2.926 de locuitori, situată în provincia Biella din Piemonte.

Familia Bud este rezidentă la Cerrione încă din anul 2000, scrie ziarul italian, iar frații Horea și Horațiu, au frecventat cursurile școlilor primare și gimnaziale din localitate cu rezultate excelente la învățătură!

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În prezent, Horea, pasionat dintotdeauna de desen, lucrează la atelierele marilor designeri italieni Dolce & Gabbana, iar Horațiu participă la cursurile marii universități din Padova.

Români de drept, italieni de fapt, tineri care ne aduc cinste și cu care ne mândrim! Felicitări!