Hoț român din Italia pus pe fugă de strigătele vecinilor. Bărbatul a fost prins de carabinieri

Un bărbat de 52 de ani, de origine română, cu domiciliul în Decollatura (provincia Catanzaro, din Calabria), care voia să spargă o locuință din aceeași localitate, a fost pus pe fugă strigătele furioase ale vecinilor. Bărbatul a fugit de la locul faptei, fiind prins ulterior de carabinieri.

Potrivit martorilor, era în jurul orei 1:30 noaptea când câțiva vecini ai casei cu pricina l-au observat pe bărbatul care, cu precauție, s-a apropiat mai întâi și apoi a încercat să deschidă, cu unelte specifice spargerilor de locuințe, magazia unui imobil din Via 24 Maggio, cu intenția clară de a fura tot ce era posibil.

Unii dintre vecini, mai puțin somnoroși, au observat mișcări ciudate în curtea imobilului respectiv, precum și prezența unei persoane străine. Fără teamă, aceștia l-au speriat pe hoț cu strigăte puternice, punându-l pe fugă către străzile adiacente.

Alertați de un apel la numărul de urgență 112, carabinierii din Soveria Mannelli (localitate aflată la doar 7,4 km distanță) au sosit prompt la fața locului și au început imediat căutările hoțului, descris amănunțit de martori, urmărindu-l până la domiciliul său.

Românul a fost sesizat autorităților judiciare pentru tentativă de furt, iar instrumentele de spargere folosite, găsite la domiciliul său, au fost confiscate. Identificarea rapidă și urmărirea în timp util a infractorului au fost posibile grație simțului civic al cetățenilor ce au anunțat imediat ceea ce se întâmplă, permițând trimiterea imediată a unei patrule de carabinieri la fața locului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Angajamentul carabinierilor în serviciile de control ale teritoriului, în special pe timp de noapte, continuă să dea rezultate în mod constant, garantând siguranța cetățenilor, proprietăților cetățenilor și respectarea legilor în vigoare. Ceea ce s-a întâmplat în acest caz, confirmă teza potrivit căreia asocierea cetățenilor, combinată cu promptitudinea prezenței carabinierilor pe teritoriu, favorizează menținerea ordinii și liniștii sociale.