Adrian Șișiu: după zece ani de muncă în restaurantele italiene concurează în cea mai importantă competiţie mondială dedicată pastelor

Barilla Pasta World Championship, (Campionatul Mondial de Paste Barilla), eveniment cu tradiţie ajuns la a şasea ediţie, va avea loc între 27 şi 29 septembrie, la Milano şi Parma.

Din partea României în premieră, va concura Adrian Şişiu

Adrian este un tânăr bucătar în vârstă de 29 de ani din Cluj-Napoca, el va concura în cea mai importantă competiţie dedicate pastelor la nivel mondial, alături de alți 19 concurenți din întreaga lume.

Născut în România în 1988, Adrian Şişiu s-a stabilit în Italia în anul 2003, împreună cu familia

Pasionat de gastronomie şi de gusturile italiene, Adrian a studiat în Italia la IAL Emilia Romagna, o şcoală de bucătari cu o programă de practică intensă, la finalul căruia a profesat, timp de zece ani, în restaurante prestigioase din Italia – London Hotel, parte a lanţului Batani Select Hotel, şi Tipiko din Pinarella.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În anul 2014 Adrian Şişiu a decis să se întoarcă în România

În prezent, este chef la renumitul Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca, unul din cele mai mari hoteluri din România, unde coordonează o echipă formată din 15 oameni. Multipremiat în cadrul concursurilor de gătit, Adrian a fost remarcat în competiţia „Pizza and Pasta“, desfăşurată anul acesta la Bucureşti, unde a câştigat Trofeul Barilla pentru cea mai bună reţetă de paste.

De asemenea, Şişiu mai are în palmares Medalia de Aur, secţiunea preparate din pui, în cadrul „Campionatului internaţional de gătit în aer liber“ din Iaşi (2015) şi Medalia de Aur, categoria preparate din carne, în cadrul „Campionatului Masters of Flames“ din Cluj-Napoca (2016), informează adevărul.ro.

Mult succes, Adrian Șișiu!

Marele premiu al Campionatul Mondial de Paste Barilla, va consta într-un program de training personalizat la Şcoala Alma Culinary, care va include lecţii predate de unii dintre cei mai de succes chefi din lume. De asemenea, câştigarea unui astfel de premiu reprezintă o importantă rampă de lansare internaţională.