I-au furat cartea de identitate în Italia și a încercat să intre în România cu cea a fratelui său. Dosar penal întocmit pentru un român de 30 de ani

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş au depistat vineri un bărbat român care se întorcea din Italia și încerca să intre în România folosind cartea de identitate a fratelui său, care este mai mic decât el cu 10 ani.

„În data de 24.11.2017, în jurul orei 17.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, județul Bihor, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind ca pasager într-un autocar înmatriculat în România, un bărbat care s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile din România. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografia documentului prezentat, motiv pentru care a fost dusă la sediul instituției pentru cercetări”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști a reieșit că bărbatul în cauză se numește Nicușor S., în vârstă de 30 de ani, domiciliat în județul Brăila iar motivul pentru care acesta ar fi recurs la această strategie ilegală pentru a intra în țară, este pentru că i-a fost furată cartea de identitate în Italia, așa cum a declarat făptașul în fața anchetatorilor.

Polițiștii de frontieră au întrerupt astfel călătoria bărbatului român și i-au întocmit dosar penal în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane, urmând ca la încheierea anchetei acesta să suporte consecințele prevăzute de lege pentru fapta sa.

Dorim să reamintim pe această cale tuturor cetățenilor români aflați în străinătate că, în cazul în care ați pierdut sau v-au fost furate documentele de identitate în țara în care vă aflați, puteți solicita de la cel mai apropiat consulat român din țara respectivă un document numit „Titlu de călătorie” care vă va permite să vă întoarceți în țară fără probleme și care este gratuit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mai multe detalii despre titlul de călătorie puteți citi în articolul: Informații despre titlul de călătorie pentru întoarcerea în România, când v-au expirat documentele de identitate

Distribuie acest articol