I-au promis un loc de muncă în Italia dar îi țineau fetița ostatică și o obligau să se prostitueze. Coșmarul unei tinere românce de 22 de ani

O tânără română de numai 22 de ani a trăit doi ani de coșmar în Italia, după ce a fost convinsă de cinci persoane, tot de origine română, să vină la Palermo împreună cu fiica sa de trei ani, unde i-a fost promis un loc de muncă pe post de îngrijitoare.

Dar odată ajunsă în Italia, ceea ce ar fi trebuit să fie pentru ea un nou început s-a transformat într-un adevărat infern. Cele cinci persoane i-au sechestrat documentele și au obligat-o să se prostitueze în stradă, amenințând-o că îi vor omorî fetița.

Ancheta condusă de procurorii Giorgia Spiri și Claudio Camilleri a început când un client al tinerei românce a convins-o pe aceasta să denunțe violențele la care era supusă și sechestrarea fiicei sale. Atunci tânăra a găsit curajul să povestească tot polițiștilor, după ce a avut parte de unul din nenumăratele episoade de amenințări din partea celor cinci proxeneți care o obligau să se prostitueze în zona gării din Palermo.

„Dacă te gândești să pleci sau să fugi, de fiica ta avem noi grijă și după ce o omorâm, ți-o aruncăm în mare, că pe tine în Palermo oricum te găsim”, povestea tânăra română disperată agenților de poliție.

Apoi a continuat să le povestească polițiștilor italieni despre toate abuzurile sexuale și violențele suferite din partea proxeneților și, mai ales, despre sechestrul fiicei sale de trei anișori pe care aceștia o țineau ostatică într-un apartament din cartierul Albergheria din Palermo.

Riscul ca proxeneții să-i facă rău fetiței tinerei românce era foarte mare, motiv pentru care autoritățile au intrat imediat în acțiune și au organizat o razie chiar în acea seară de 1 decembrie 2015, când au fost arestate cele cinci bestii care o obligau pe tânăra de 22 de ani să se prostitueze: Aron Soriel Duțescu, 43 ani; Daniela Duțescu 42 ani; Tatiana Mărgelu, 24 ani; Aron Cosmin Duțescu, 23 ani și Sandra Diana Duțescu de 21 de ani.

Aron Cosmin Duțescu, Aron Soriel Duțescu, Daniela Duțescu și Tatiana Mărgelu

Din fericire, micuța de trei ani a fost găsită bine și sănătoasă iar patru dintre cei cinci persecutori, pe care-i vedeți în imagini, au fost arestați și închiși imediat cu acuzațiile de sechestrare de persoană, șantaj și sclavie, în timp ce pentru Sanda Diana Duțescu a fost dispus arestul la domiciliu, aceasta fiind mama a doi nou-născuți.

Aron Cosmin Duțescu a fost acuzat și de viol asupra tinerei românce, care a declarat că acesta a abuzat sexual de ea în tot acel timp cât a fost obligată să se prostitueze.

Ajunși la proces, în cea mai recentă audiere în fața judecătorului care a avut loc în urmă cu câteva zile, una dintre femeile care face parte dintre arestați a decis să colaboreze cu procurorii și a declarat în scris tot ceea ce se întâmpla în acel apartament și modul în care au reușit să o convingă pe tânăra română să vină în Italia și să se prostitueze, confirmând astfel toate acuzațiile aduse de victimă către cele cinci persoane arestate.

În următoarele luni se așteaptă o primă sentință din partea judecătorului în privința celor arestați, relatează ziarul La Repubblica.

DISTRIBUIE
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol