I-au promis un loc de muncă în Italia dar îi țineau fetița ostatică și o obligau să se prostitueze. Coșmarul unei tinere românce de 22 de ani

O tânără română de numai 22 de ani a trăit doi ani de coșmar în Italia, după ce a fost convinsă de cinci persoane, tot de origine română, să vină la Palermo împreună cu fiica sa de trei ani, unde i-a fost promis un loc de muncă pe post de îngrijitoare.

Dar odată ajunsă în Italia, ceea ce ar fi trebuit să fie pentru ea un nou început s-a transformat într-un adevărat infern. Cele cinci persoane i-au sechestrat documentele și au obligat-o să se prostitueze în stradă, amenințând-o că îi vor omorî fetița.

Ancheta condusă de procurorii Giorgia Spiri și Claudio Camilleri a început când un client al tinerei românce a convins-o pe aceasta să denunțe violențele la care era supusă și sechestrarea fiicei sale. Atunci tânăra a găsit curajul să povestească tot polițiștilor, după ce a avut parte de unul din nenumăratele episoade de amenințări din partea celor cinci proxeneți care o obligau să se prostitueze în zona gării din Palermo.

„Dacă te gândești să pleci sau să fugi, de fiica ta avem noi grijă și după ce o omorâm, ți-o aruncăm în mare, că pe tine în Palermo oricum te găsim”, povestea tânăra română disperată agenților de poliție.

Apoi a continuat să le povestească polițiștilor italieni despre toate abuzurile sexuale și violențele suferite din partea proxeneților și, mai ales, despre sechestrul fiicei sale de trei anișori pe care aceștia o țineau ostatică într-un apartament din cartierul Albergheria din Palermo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Riscul ca proxeneții să-i facă rău fetiței tinerei românce era foarte mare, motiv pentru care autoritățile au intrat imediat în acțiune și au organizat o razie chiar în acea seară de 1 decembrie 2015, când au fost arestate cele cinci bestii care o obligau pe tânăra de 22 de ani să se prostitueze: Aron Soriel Duțescu, 43 ani; Daniela Duțescu 42 ani; Tatiana Mărgelu, 24 ani; Aron Cosmin Duțescu, 23 ani și Sandra Diana Duțescu de 21 de ani.

Aron Cosmin Duțescu, Aron Soriel Duțescu, Daniela Duțescu și Tatiana Mărgelu

Din fericire, micuța de trei ani a fost găsită bine și sănătoasă iar patru dintre cei cinci persecutori, pe care-i vedeți în imagini, au fost arestați și închiși imediat cu acuzațiile de sechestrare de persoană, șantaj și sclavie, în timp ce pentru Sanda Diana Duțescu a fost dispus arestul la domiciliu, aceasta fiind mama a doi nou-născuți.

Aron Cosmin Duțescu a fost acuzat și de viol asupra tinerei românce, care a declarat că acesta a abuzat sexual de ea în tot acel timp cât a fost obligată să se prostitueze.

Ajunși la proces, în cea mai recentă audiere în fața judecătorului care a avut loc în urmă cu câteva zile, una dintre femeile care face parte dintre arestați a decis să colaboreze cu procurorii și a declarat în scris tot ceea ce se întâmpla în acel apartament și modul în care au reușit să o convingă pe tânăra română să vină în Italia și să se prostitueze, confirmând astfel toate acuzațiile aduse de victimă către cele cinci persoane arestate.

În următoarele luni se așteaptă o primă sentință din partea judecătorului în privința celor arestați, relatează ziarul La Repubblica.