Imagini impresionante din Italia, o româncă numără pe ritm de manele teancuri de euro primiți ilegal din „reddito di cittadinanza”

În anumite videoclipuri de pe Tik Tok apar români de etnie romă numărând teancuri impresionante de euro obținuți în mod ilegal de la statul italian, în urma fraudei cu Venitul de cetățenie. Presa italiană a publicat un clip video în care Izabela Stelică, o româncă de 31 de ani, se laudă pe ritm de manele cu teancuri de bancnote de 50 și 100 de euro.

Femeia este una dintre cele 16 persoane arestate joi, 11 noiembrie, de Garda de Finanțe din Cremona care, coordonată de Parchetul din Milano, a descoperit o escrocherie de 60 de milioane de euro cu privire la obținerea ilicită a Venitului de cetățenie, un ajutor social numit în Italia „Reddito di cittadinanza”.

Românii au încasat până acum 15 milioane de euro după ce au planificat o escrocherie ce urma să le aducă în total aproximativ 60 de milioane.

Folosind un centru de asistență fiscală (CAF) și două patronate din Milano, administrate de un italian, grupul de români a depus mii de cereri de Venituri pentru cetățenie folosind nume de cetățeni români, inclusiv a unei femei decedate.

Mai jos, video publicat de Corriere della Sera:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Venitul de cetăţenie (Reddito di cittadinanza) se adresează celor care trăiesc sub pragul sărăciei în Italia.

Pentru a primi acest ajutor, principala condiție este să nu fi locuit în străinătate în ultimii doi ani pentru italieni şi să fi locuit în Italia timp de cel puţin 10 ani pentru străini.

Beneficiarii mai trebuie să aibă un indicator anual al situaţiei economice pe familie inferior sumei de 9.000 de euro, să nu dispună de un patrimoniu imobiliar mai mare de 30.000 de euro anual și să aibă un patrimoniu financiar de sub 6.000 de euro.

Venitul de cetățenie ajunge la un total de 780 de euro pe lună pentru o singură persoană, cu creşteri sau scăderi în funcţie de situaţia familiei, pe o perioadă de 18 luni.

@rotalianul