Imagini impresionante. Copii scoși vii de sub dărâmături după zeci de ore de la cutremur. „Adevărate miracole!”

„Un alt miracol….. o copilă salvată după mai bine de 40 de ore în care a rămas prinsă sub dărâmăturile casei ei din orașul Salqin din zona rurală Idlib, Siria”, a transmis organizația The White Helmets (Căștile Albe) care a publicat un video pe rețelele de socializare cu momentul în care fetița este scoasă de sub ruine de către salvatori.

În zonele devastate de cutremur și afectate de îngheț, au loc salvări care sunt catalogate adevărate miracole. Mulți copii sunt scoși vii la lumina zilei după zeci de ore în care au fost prinși sub dărâmături, în zonele grav afectate de cutremurul din 6 februarie, relatează Al Jazeera, care citează presa turcă.

Fetița scoasă de sub dărâmături la Salquin, în Siria, are 8 ani și a stat 40 de ore prinsă sub dărâmăturile casei sale. Video mai jos:

Arif Kaan, are numai 3 anișori și a fost scos de sub dărâmăturile unui bloc de apartamente din Kahramanmaras, Turcia. Arif a stat 43 de ore prins sub ruine, în urma cutremurului care i-a devastat casa. Video mai jos:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În orașul Jinderis, din nord-vestul Siriei, o fetiță a fost scoasă de sub o clădire prăbușită. Video mai jos:

În Hatay un băiețel tot de 8 ani a fost salvat din moloz după aproximativ 52 de ore.

Yigit Cakmak a fost scos de sub ruine și dus la mama lui care fusese și ea la rândul ei salvată.

Turcia: Băiețel de 8 ani scos de sub dărâmături după 52 de ore de la cutremur. Sursa foto: ANSA

În acest moment, bilanțul cutremurului din Turcia și Siria depășește 11.200 de morți. Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății estimează că victimele ar putea fi până la 20.000. Răniții sunt 37.011.

Eforturile de salvare continuă, însă sunt îngreunate de temperaturile scăzute, drumurile avariate și conexiunile slabe la internet. Potrivit unor experți citați de New York Times, „perioada de aur” pentru a salva oameni de sub dărâmături este de până la trei zile după ce a avut loc un cutremur.