Imaginile crizei provocate în Italia de pandemia cu coronavirus, coadă „record” pentru un pachet cu alimente

Coada care s-a format sâmbătă, 20 martie 2021, în fața sediului central al asociației „Pane quotidiano” din Milano a impresionat întreaga Italie. Sute de persoane, bărbați, femei, vârstnici, italieni și străini, singuri sau însoțiți de copiii lor, s-au așezat la coadă pentru a primi gratis un pachet cu alimente.

Coada s-a întins pe zeci de metri, începând de pe viale Toscana și urcând pe lângă Campusul Bocconi, scrie Corriere della Sera. Este Milano în dificultate, o mulțime îngenuncheată de criza economică provocată de lupta împotriva virusului. Toți cu masca pe față, așteaptă răbdători să primească pachetul care le va permite să se hrănească timp de câteva zile. Sunt imaginile crizei pe care urgența Covid a provocat-o la Milano și care pare să crească odată cu trecerea lunilor.

Covid-19 nu este doar o criză a sănătății, ci și o criză socială și economică, care lovește cel mai tare pe cei mai săraci oameni.

Aproape patru milioane de persoane din Italia au nevoie de ajutor alimentar. De la declanșarea pandemiei de coronavirus numărul persoanelor lovite de sărăcie a crescut în mod alarmant astfel încât asociațiile caritabile reușesc să facă cu greu față solicitărilor venite acum și din partea unor persoane și familii care înainte puteau să-și asigure hrana zilnică.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Situația este alarmantă nu doar în sudul Italiei unde sărăcia și munca la negru erau realități frecvente, dar riscă să se generalizeze. 20% dintre cei care au sărăcit ca urmare a crizei de coronavirus trăiesc în regiunea Campania, iar 9% se află în Lombardia, în nordul Italiei.

Coadă la alimente gratis în Milano. Foto: Maurizio Maule – ANSA
Coadă la alimente gratis în Milano. Foto: Maurizio Maule – ANSA
Coadă la alimente gratis în Milano. Foto: Maurizio Maule – ANSA
Coadă la alimente gratis în Milano. Foto: Maurizio Maule – ANSA