Implicată într-un accident rutier în Italia, a refuzat îngrijiri medicale. Mariana a murit după câteva săptămâni în România

O femeie română a murit vineri, 10 ianuarie 2020, la Spitalul Județean de Urgență din Suceava, la circa șase săptămâni după ce a suferit un accident rutier în Italia în urma căruia nu a cerut îngrijiri medicale. Femeia între timp se întorsese în România pentru sărbătorile de iarnă, dar a început să se simtă rău și a fost internată la spital.

Mariana Buburuză, în vârstă de 67 de ani și originară din comuna Vama, județul Suceava, a fost implicată într-un accident rutier care a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie 2019, în localitatea italiană Cesena din Emilia-Romagna. Potrivit ziarului Obiectiv de Suceava, conaționala noastră nu a solicitat îngrijiri medicale sau juridice în urma acelui accident, iar la începutul lunii decembrie s-a întors în România pentru a petrece sărbătorile alături de cei dragi.

Pe data de 19 decembrie 2019 însă, Mariana a început să se simtă rău și a fost internată astfel în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”. În timpul internării, starea de sănătate a femeii s-a agravat tot mai tare, iar în jurul orei 23:55 de vineri, 10 ianuarie, a decedat.

Conducerea spitalului a sesizat Poliția Municipiului Suceava cu privire la acest deces și polițiștii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând să investigheze pentru a afla cu exactitate cauzele care au dus la acest tragic eveniment.

Distribuie acest articol