Împreună pentru o lume mai bună, proiect românesc din Italia cu sprijinul asociației Anna Maria Marino

Mulți copiii din România locuiesc astăzi numai cu unul dintre părinți sau cu bunicii datorită plecării românilor în străinătate în căutarea unui loc de muncă. Părinții și persoanele în grija cărora au rămas copiii au nevoie de sprijin prin servicii de consiliere psiho-socială și îndrumare juridică. De asemenea, copiii care provin din medii vulnerabile, afectați de sărăcie și marginalizaţi social prezintă un risc major de absenteism şi abandon şcolar, cu implicaţii negative asupra formării lor profesionale viitoare şi integrării sociale.

În acest sens asociația românească Mercuria Nova-ODV cu sediul în Montecatini Terme din provincia Pistoia a inițiat un proiect „Împreună, pentru o lume mai bună”, dedicat copiilor români cu probleme sociale și de integrare de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr.2 Comănești.

Prin resursele umane pe care le are la dispoziție Asociația Mercuria Nova-ODv, cu ajutorul partenerilor interesați, precum și a voluntarilor ce își manifestă dorința de a ajuta faptic și teoretic, participând activ cu informații, propuneri de proiecte, acțiuni, activități și toți cei care pot ajuta financiar, dorim să formăm o echipă de care oamenii să vorbească în sensul umanității, se arată într-un comunicat trimis pe adresa redacției noastre de către reprezentanții acestei asociații.

Un sprijin important a fost primit din partea asociației Anna Maria Marino, un prieten și un partener foarte important ce nu a rămas indiferent la problemele acestor copii. Anna Maria Marino este o asociație multietnică ce luptă de foarte mult timp cu problema agresivității și care a arătat o implicare directă în proiectul sus amintit prin intermediul membrilor (voluntarilor).

Reprezentații asociației Anna Maria Marino s-au mobilizat exemplar, reușind într-un timp foarte scurt strângerea unui număr foarte mare de cadouri pentru cei 150 de copii din cadrul proiectului Împreună pentru o lume mai bună.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sensibilitatea și devotamentul dat de Asociația „Anna Maria Marino” ne face să mergem mai departe și să îi dăm drept exemplu pentru multe asociații și persoane ce ar dori să se implice în voluntariat – au specificat reprezentanții de la Mercuria Nova. Le mulțumim în nume personal dar și a acestor copii cărora le-au răspuns și pentru care nu au rămas indiferenți.

@rotalianul