În Făgăraș, Spitalul Municipal este condus de un italian care își donează propriul salar spitalului pe care îl administrează

Un stomatolog şi cercetător italian conduce de aproape două luni Spitalul Municipal din Făgăraş. Acesta a reuşit să atragă sume importante şi aparatura medicală şi chiar propriul salariu îl donează spitalului, a atras voluntari şi a convins mai mulţi medici să ocupe posturile vacante, informează Agerpres.

Erik Cocchetti, în vârstă de 43 de ani, a preluat funcţia de manager al Spitalului din Făgăraş la începutul anului 2017.

În primele săptămâni a dormit şi a mâncat în spital, iar acum îşi petrece mai toată ziua la serviciu. A încercat să afle de la medici ce probleme au şi a creat o pagina de Facebook a unităţii pentru a afla şi punctul de vedere al pacienţilor.

A constatat că multe din probleme pot fi rezolvate cu bani din donaţii. Şi a fost primul care a luat măsuri: şi-a pus salariul la dispoziţia spitalului.

Medicul italian are pentru acest spital un proiect de management total diferit de cele implementate pînă acum în unitatea medicală făgărăşeană.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform managerului Erik Cocchetti din spital trebuie să dispară mita, dezordinea, atitudinea şi comportamentul actual al angajaţilor care trebuie să fie înlocuite cu o bună organizare prin platforme clare şi concrete adaptate la fiecare sector, secţie sau compartiment, atenţia, grija şi respectul faţă de pacient fiind pe primul plan.

,,Am luat la pas fiecare colţ al spitalului şi am constatat că trebuie schimbat din rădăcină totul. Proiectul meu va transforma ,,spitalul morţii” aşa cum este cunoscut în zonă, într-un spital unic în ţară. Pacientul trebuie înconjurat de iubire. O altă idee care va ajuta spitalul din toate punctele de vedere este legată de brevetul meu în privinţa protezelor şi care este recunoscut la nivel mondial. Îl voi pune pe masă aici, la Făgăraş, şi vom lucra pe el. Astfel vor ajunge la spitalul acesta pacienţi din toată lumea, ceea ce înseamnă renume şi venituri suplimentare” a spus medicul stomatolog Erik Cocchetti.

Făgărașul tău ne prezintă un interviu cu medicul manager al Spitalului Municipal din Făgăraș, unde acesta declară printre altele:

„Eu nu vin să bat cu pumnul în masă, eu vin aici să ajut cu ce pot, cum pot şi să facem totul împreună. Noi trebuie să fim o familie!“

Distribuie acest articol