„În Italia duceam o viață bună, dar mereu mi-am dorit să mă întorc acasă”. Povestea unui român și a afacerii sale de succes

Mihai Radu, un ieșean în vârstă de 39 de ani, a trăit 15 ani în Italia, la Torino, căutând să-și făurească o viață mai bună. A muncit pe șantiere, în fabrici și patiserii, fără a avea o pregătire specifică.

„Am plecat acolo fără să cunosc foarte multe lucruri, la îndemnul altor prieteni. Am avut tot felul de promisiuni care nu s-au concretizat, de la oameni care au spus că îmi vor oferi locuri de muncă bine plătite. Am dormit multe nopţi în gări, în săli de aşteptare şi încercam să îmi găsesc de muncă.

Eram toată ziua atent la anunţuri şi aplicam la orice poziţie. Aşa am ajuns să lucrez pe şantier, unde eram mai mult salahor, în fabrici, în patiserii, dar nu acolo îmi era locul, simţeam că este doar o perioadă de tranziţie în viaţa mea până când voi reuşi să mă stabilizez pe o activitate care îmi place şi mă ajută să-mi asigur un trai decent”, a povestit Mihai conform Adevărul.

Schimbarea destinului său a venit când lucra într-o patiserie. Un client, impresionat de el, i-a oferit șansa de a lucra într-un salon de tip barber shop. Fără experiență în domeniu, Mihai a acceptat provocarea:

„Nu aveam pregătirea necesară, nu am tuns niciodată pe nimeni până atunci, dar am zis să încerc. Am reuşit să obţin, cu ajutorul acestui italian, care acum îmi e prieten, şcolarizare gratuită, iar după finalizarea studiilor m-a angajat la salonul lui. Acolo am muncit aproximativ 10 ani şi se câştiga destul de bine”, a mai povestit Mihai.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Deși viața în Italia i-a oferit stabilitate financiară, gândul lui Mihai a rămas întotdeauna la România. Cu economiile făcute, s-a întors în Iași și și-a deschis propria frizerie:

„Chiar dacă duceam o viață bună, mereu mi-am dorit să mă întorc acasă, unde aveam familia și prietenii. Cu banii pe care i-am strâns, m-am decis să risc și să încerc să îmi deschid propriul salon”, a spus bărbatul.

Acesta împărtășește clienților săi experiența acumulată, având deja angajate alte două persoane, iar afacerea sa se bucură de succes.

Mihai Radu nu se oprește aici. Planurile sale de viitor includ deschiderea altor locații în oraș, continuând să ofere servicii de calitate și să inspire prin povestea sa de succes.