Înainte de a-i deveni soție îi fusese badantă dar nu l-a putut salva de la o moarte năprasnică: a murit intoxicat cu fum

În urma incendiului provocat în interiorul locuinței sale, un bărbat italian în vârstă de 75 de ani din Giavera del Montello, provincia Treviso, a murit intoxicat cu fum pierzându-și simțurile în apropierea ușii de la intrare, până unde a reușit să se târască de unul singur. Era constrâns în urma gravelor probleme locomotorii pe care le avea să folosească un scaun cu rotile pentru a se deplasa. Bărbatul era căsătorit cu o femeie de naționalitate română care în precedență îi fusese badantă. La momentul respectiv, aceasta nu se afla în casă, informează corrieredelveneto.it.

Tragedia a avut loc la puțin timp după ora 19.00 din 25 octombrie, într-o casă de pe via Vittoria din Giavera del Montello. Și-a pierdut viața italianul Ignazio Mariotto, în vârstă de 75 de ani, cu grave probleme locomotorii. Bărbatul a inhalat monoxidul de carbon cauzat de focul care ardea în casa sa, iar când pompierii și medicii de la 118 au sosit la fața locului, nu au mai putut face nimic pentru el.

Ignazio Mariotto locuia împreună cu soția sa, o femeie de origine română, care era de mai mulți ani alături de el, la început ca îngrijitoare a sa, când s-a îmbolnăvit și a început să nu mai poată merge, iar apoi ca soție. Când focul a izbucnit, ea nu era acasă. Femeia a declarat carabinierilor de la unitatea din Montebelluna că în după-amiaza zilei de ieri s-a dus la sediul Caritas pentru a cumpăra îmbrăcăminte uzată și a întârziat să ajungă acasă. Timp în care, la domiciliul ei se întâmpla tragedia.

Pompierii au dedus că incendiu a fost declanșat de o lumânare aprinsă care a căzut chiar pe salteaua patului din dormitorul unde se afla bărbatul în vârstă de 75 de ani, bolnav. La vederea flăcărilor, acesta ar fi încercat să se deplaseze spre ieșirea din casă, dar a reușit să ajungă doar la ușă, unde a decedat. Corpul bărbatului a fost transferat la morga spitalului din Montebelluna, în vederea efectuării autopsiei.