Încă o mare actriță a României a părăsit scena vieții. Cristina Stamate a murit în această dimineață la vârsta de 71 de ani

Cristina Stamate

După trista veste despre moartea Stelei Popescu, care a venit ca un fulger în urmă cu patru zile, presa românească anunță astăzi moartea unei alte „stele” a scenei românești de teatru și film, Cristina Stamate, care a părăsit această lume la numai 71 de ani.

Născută la 8 septembrie 1946, actrița româncă a murit în jurul orei 7.00 din această dimineață de luni, 27 noiembrie 2017, la Spitalul de Urgență Floreasca din București, relatează site-ul Știrile Pro TV.

„Cu puţin înainte de ora 07.00, în această dimineaţă, a decedat”, a anunţat purtătorul de cuvânt al spitalului, Bogdan Opriţa.

Actrița a fost internată în stare gravă la acest spital în data de 23 noiembrie 2017, chiar în ziua în care a fost anunțată moartea Stelei Popescu, iar medicii spun că îndrăgita actriță, Cristina Stamate, suferea de afecțiuni ale inimii dar și alte afecțiuni.

Actrița Cristina Stamate a suferit trei intervenții chirurgicale în ultimul timp, în urmă cu o lună aceasta suferind un accident vascular, mai scrie sursa citată. Când a fost internată în spital acum câteva zile, actrița era inconștientă, deshidratată și cu hipertensiune, spun medicii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, ar fi fost operată pe cord deschis în ianuarie 2015, intervenția fiind necesară pentru a înlocui valva mitrală cu o proteză și montarea a trei by-pass-uri aortocoronariene pentru revascularizarea mușchiului cardiac.

„Avea vocaţia iubirii faţă de tot ce este frumos pe lume”, spunea Stela Popescu despre Cristina Stamate.

Întreaga carieră a regretatei actrițe s-a învârtit în jurul teatrului Constantin Tănase din București, unde a apărut în numeroase spectacole, dintre care amintim unele dintre cele mai renumite: Arca lui Nae și Vasile, Bufonii Regelui, Idolul femeilor, Revista Revistelor și Vara nu-i ca iarna.

Cariera sa s-a extins și în sectorul cinematografic, începând cu 1981 când a apărut în filmul „Grăbește-te încet”, apoi în 1984 apărând în filmul „Secretul lui Bachus”.

Actrița era cunoscută, de asemenea, și pentru volumul publicat în anul 2009 de aceasta cu numele „Femeia Hopa Mitică”, o carte cu frânturi din viața de artist, surprinse în cheie tragi-comică.