Încă o companie aeriană își va cântări pasagerii. Motivele acestei măsuri sunt importante pentru operatorii de avioane

Compania aeriană Korean Air a anunțat recent că va cântări în următoarele săptămâni pasagerii înainte de îmbarcarea în avioane, informează CNN. La începutul acestui an, Air New Zealand a implementat un program similar.

Această inițiativă nu este determinată de preocupări legate de greutatea pasagerilor, ci face parte dintr-un protocol periodic pentru colectarea de date despre greutatea avioanelor, menționează Digi24.

Conform anunțului făcut de Korean Air, procedura va afecta călătorii care zboară de pe Aeroportul Internațional Gimpo (GMP) între 28 august și 3 septembrie și de pe Aeroportul Internațional Incheon (ICA) în perioada 8-19 septembrie.

Atât pasagerii cât și bagajele lor vor fi supuse acestei măsurători. Datele obținute vor fi cu caracter anonim și se vor transmite Ministerului Terenului, Infrastructurii și Transporturilor din Coreea de Sud.

„Este esențial să înțelegem că decizia de a cântări pasagerii nu provine direct de la companiile aeriene, ci este de multe ori o cerință impusă de autoritățile de reglementare a transportului aerian”, se explică în anunț.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De altfel, Korean Air nu este singura companie care a aplicat astfel de măsuri. La începutul acestui an, Air New Zealand a implementat un program similar, în special pentru pasagerii care călătoresc pe rutele sale internaționale.

Un reprezentant de la Air New Zealand a abordat această temă, afirmând:

„Știm că a fi pus pe cântar poate fi o experiență neplăcută. Dorim să dăm asigurări clienților noștri că nu există niciun afișaj vizibil al greutății. Nimeni nu vă poate vedea greutatea, nici măcar noi.”

Măsurătorile sunt cruciale pentru operatorii de avioane, deoarece ajută la stabilirea cantității de combustibil care este necesară și la distribuția optimă a greutății în avion.

În concluzie, chiar dacă această practică poate părea surprinzătoare pentru mulți pasageri, ea servește unui scop clar: asigurarea siguranței și eficienței zborurilor.