Încă un preot român mort în Italia în ultimele zile. „O zi tristă pentru comunitatea noastră”

În după amiaza zilei de sâmbătă, 18 decembrie 2021, preotul Ioan Guță, în vârstă de 54 de ani, de la Parohia „Sf. Ierarh Gherman al Constantinopolului”, din Piove di Sacco (Padova), a fost înmormântat, în prezența Preasfințitului Părinte Arhiereu-Vicar Atanasie de Bogdania, informează Episcopia Italiei. Tot sâmbăta trecută a fost înmormântat și preotul român Laurențiu Herciu, de la Mantova, despre care am scris aici.

„Astăzi – 18 decembrie 2021, zi foarte tristă pentru comunitatea creștin-ortodoxă română prin pierderea duhovnicului Ioan Guță, preot paroh în localitatea Piove di Sacco, regiunea Veneto. La slujbă au participat 26 de preoți din zonă. Avea 54 de ani. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris un român pe Facebook.

Slujba de înmormântare a preotului Ioan Guță a fost precedată de Sfânta Liturghie, săvârșită de un sobor de preoți din Protopopiatul Triveneto IV.

Foto: Episcopia Italiei

La final, a fost transmis mesajul de condoleanțe din partea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, cel care l-a și hirotonit, în care a fost prezentată viața și activitatea Părintelui Ioan Guță, care a slujit în parohia înființată în urmă cu aproximativ doi ani.

Foto: Episcopia Italiei

Pr. Ioan Guță s-a născut la Cornești (Dâmbovița), în data de 25 martie 1967, era căsătorit cu Mariana Guță și împreună avea două fete. În anul 2007 s-a stabilit împreună cu familia în orașul Padova din Italia. În 2013 a fost hirotonit diacon misionar pe seama nou înființatei parohii „Sf. Ioan Iacob de la Neamț” din Rovigo.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În anul 2014 a obținut licența în teologie pastorală la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Târgoviște, iar în 2017 a fost hirotonit preot pe seama parohiei „Sf. Ierarh Nicolae” din Chioggia (Venezia).

Din anul 2019, cu sprijinul său s-a înființat o nouă parohie în localitatea Piove di Sacco (Padova), unde a slujit până la trecerea la cele veșnice.