Încă o regiune din Italia va face teste rapide pentru Covid-19 celor care sosesc din România

Reprezentanții regiunii Emilia-Romagna au decis ca pe aeroportul din Bologna și în autogări să fie efectuat testul rapid de coronavirus persoanelor care ajung cu avionul sau autocarul din țările Europei de Est, în special din România și Bulgaria, unde s-au înregistrat în ultima perioadă un număr mare de cazuri de infecție cu Covid-19. Testul nu exclude perioada de 14 zile de carantină, precizează publicația Il Resto del Carlino.

începând cu data de 24 iulie 2020, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia sunt supuse obligației de autoizolare și de supraveghere medicală pentru o perioadă de 14 zile.

Autoritățile regionale pot adopta însă unele măsuri suplimentare, în funcție de evoluția datelor epidemiologice, privind condițiile de intrare pe teritoriul regional.

Raffaele Donini, consilierul regional în domeniul sănătății al regiunii Emilia-Romagna, a declarat:

„Este o măsură necesară deoarece, în ultimele 30 de zile, 11% dintre persoanele sosite din străinătate pe teritoriul regiunii noastre au fost pozitive la coronavirus.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Astfel, în aeroportul din Bologna și în autogările unde sosesc autocare și microbuze cu pasageri din Estul Europei va fi prezent personal sanitar care va preleva pasagerilor tamponul nazofaringian. În cazul rezultatelor pozitive persoanele vor fi puse în izolare în structuri hoteliere sau, în funcție de gravitatea simptomelor prezentate, vor fi spitalizate.

Dacă rezultatul testului va fi negativ, izolarea pentru 14 zile va fi oricum obligatorie. De asemenea, va fi efectuat un al doilea test, de verificare, după 7 sau 10 zile de la sosirea în Italia.

Reacția reprezentanților de la autogara din Bologna nu s-a lăsat așteptată: „Este exact ceea ce ne-am dorit. Acum urmează să ne organizăm cu cei de la ASL în vederea efectuării testelor.”

V-ar mai putea interesa: Trei regiuni din Italia au adoptat măsuri suplimentare pentru cei care sosesc din România, Bulgaria și țări non-Schengen

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20