Incendii de vegetație în sudul Italiei, o persoană și-a pierdut viața

Mai multe incendii de vegetație au avut loc în ultimele zile în sudul Italiei inclusiv un incendiu în regiunea Puglia care s-a soldat cu decesul unei persoane. Corpul carbonizat a fost găsit după ce flăcările au cuprins parcul natural Punta Pizzo din Gallipoli.

Flăcările, pornite de pe aleile înguste care pătrund în pădurea deasă de pini, s-au răspândit rapid în dunele acoperite cu vegetație mediteraneană. Focul s-a apropiat de un hotel situat în interiorul parcului. Un corp complet carbonizat a fost găsit în timpul operațiunilor de stingere a incendiului.

Moartea persoanei descoperite în parcul natural Punta Pizzo din Gallipoli ar putea fi antecedentă și nu este legată de focul declanșat în după amiaza zilei de sâmbătă, au declarat autoritățile. Conform primelor investigații, persoana era deja decedată când a fost cuprinsă de flăcări.

Incendiu la Gallipoli. Foto: La Repubblica

Mai multe incendii au izbucnit pe teritoriul Sardiniei, în special în centrul și nordul insulei

Autorităţile au transmis că au trimis sâmbătă patru aeronave Canadair și trei elicoptere pentru a ajuta la stingerea incendiilor în zona Tortoli din Sardinia, unde plajele, unele locuințe și un agroturism au fost evacuate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Temperaturile extrem de ridicate au provocat explozia unor butelii aflate sub razele puternice ale soarelui, în afara locuințelor.

Incendiu la Tortoli, în Sardinia. Foto: Guardia Forestale

Un alt incendiu declanșat în seara târzie de vineri spre sâmbătă, 13 iulie a distrus pădurea de la Pizzo Cugino, în Burgio, provincia Agrigento.

Incendiu la Agrigento. Foto: Agrigento e Provincia Cronaca

Coldiretti, asociaţia italiană a fermierilor, a avertizat că sectorul agricol ar putea înregistra pierderi din cauza incendiilor, caniculei şi fenomenelor meteorologice extreme cu care s-a confruntat Italia în cursul acestui an.