Incendii în apropierea aeroporturilor italiene. Atenționare de călătorie pentru români

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare importantă pentru cetățenii români care călătoresc sau intenționează să călătorească în Republica Italiană, în special în perioada 26-30 iulie 2023. Situația incendiilor înregistrate în apropierea aeroporturilor Catania-Fontanarossa Vincenzo Bellini și Falcone – Borsellino a afectat programul zborurilor, generând perturbări.

Potrivit autorităților locale, zborurile către și de la aceste aeroporturi pot fi afectate în următoarea perioadă, iar pasagerilor li se recomandă să ia măsuri de precauție și să se informeze constant despre eventualele modificări ale programelor de zbor.

Ministerul Afacerilor Externe îndeamnă călătorii să contacteze companiile aeriene și să urmărească atent comunicările transmise de acestea, fie prin mesaje telefonice, fie prin poșta electronică.

De asemenea, se sugerează să acceseze paginile de socializare ale Consulatului României la Catania, Aeroportului din Catania și Aeroportului din Palermo pentru a obține actualizări în timp real.

În situații de urgență sau dificultăți, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Catania și ale Consulatului General al României la Roma.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru o abordare mai specifică, există și linii telefonice de permanență în funcție de regiune:

• Consulatul României la Catania: +393209653137

• Consulatul General al României la Roma: +393451473935

• Consulatul General al României la Milano: +393661081444

• Consulatul General al României la Bologna: +393248035171

• Consulatul General al României la Torino: +393387568134

• Consulatul General al României la Trieste: +393408821688

• Consulatul General al României la Bari: +393346042299.

În încercarea de a răspunde cât mai rapid și eficient nevoilor cetățenilor români aflați în străinătate, MAE recomandă consultarea paginilor web oficiale pentru informații suplimentare și sfaturi de călătorie.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot utiliza aplicația „Călătorește în siguranță” pentru a avea acces la informații relevante și actualizate privind destinațiile lor de călătorie.

Situația este monitorizată de autoritățile române, iar cetățenii sunt încurajați să fie vigilenți și să ia măsurile necesare pentru a călători în siguranță.

Distribuie acest articol