Incendiu într-un aeroport din Italia. Toate zborurile au fost suspendate până la data de 19 iulie

Un incendiu de proporții a izbucnit în noaptea de duminică spre luni, 17 iulie 2023, la Aeroportul Catania (Sicilia) din Italia, ducând la evacuarea terminalului și la oprirea tuturor operațiunilor de zbor, potrivit informațiilor eliberate de Serviciul pentru Aeroporturi Civile (SAC).

Flăcările au fost raportate inițial la ora 23:29, când pompierii au fost chemați pentru a interveni, relatează Catania Today.

Se pare că focul s-a propagat de la un etaj inferior al clădirii până la terminalul de plecare din clădirea principală. În urma incendiului, aeroportul a fost învăluit de un nor dens de fum.

incendio 4

Imediat după declanșarea incendiului, panica a izbucnit printre pasagerii și personalul aeroportului, în parte din cauza fumului dens care s-a răspândit în tot aeroportul. Cu toate acestea, nu au fost înregistrate persoane rănite în urma incidentului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La ora 00:50, incendiul a fost localizat și stins de echipa de pompieri, cu sprijinul suplimentar venit de la comandamentul provincial central din Catania. În ciuda stingerii rapide a flăcărilor, aeroportul a rămas încă plin de fum.

SAC a emis inițial o notificare prin care a anunțat suspendarea tuturor operațiunilor de zbor până la ora 08:00 a zilei de astăzi, 17 iulie.

Cu toate acestea, într-o actualizare ulterioară, instituția a prelungit suspendarea zborurilor până la ora 14:00 de miercuri, 19 iulie.

incendio 3

Prin intermediul canalului său oficial de Twitter, aeroportul și-a exprimat recunoștința față de pompieri, agențiile de stat, serviciile de urgență și comunitatea aeroportuară pentru reacția lor promptă în fața incidentului.

Între timp, primarul din Catania a publicat pe Facebook un mesaj urgent pentru public: „Datorită fumului și pulberilor cauzate de un incendiu imediat controlat, aeroportul Catania va rămâne închis.

Rugăm pasagerii să contacteze companiile aeriene și să nu vină la Fontanarossa din cauza disconfortului evident în circulație. Vă rog cu amabilitate să distribuiți acest mesaj pentru a ajunge la cât mai multe persoane.”

Până la momentul actual, cauzele care au dus la izbucnirea incendiului rămân neidentificate.