VIDEO | Incendiu la secția de Terapie Intensivă a spitalului din Piatra Neamț, 7 persoane au murit

Update 20.40: Zece persoane și-au pierdut viața sâmbătă seară și alte șapte au fost rănite, aflându-se în stare critică, în urma izbucnirii unui incendiu la Secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț, scrie G4Media. Atât cei decedați, cât și cei răniți, erau bolnavi de coronavirus.

De asemenea, medicul care era de gardă pe secția ATI a suferit arsuri de gradul II și III pe 80% din suprafața corpului, a anunțat IGSU.

Update: 20.22:
Între timp, pacientul aflat în stare gravă a decedat, ridicând la 8 numărul victimelor. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru anunță că și cel de-al optulea pacient și-a pierdut viața. El se afla în stare critică. ”Avem opt decese. Alți opt pacienți vor fi transferați la Iași”, a anunțat Tătaru, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Update 20.00: „Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI – unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți. La acest moment șapte dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică. În același timp, un medic care se află în secție se află în stare gravă, suferind răni extinse. Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale. Incendiu a fost lichidat de către echipele ISU Neamț. Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale.”, informează într-un comunicat conducerea spitalului.

Un incendiu puternic a izbucnit în secția ATI (anestezie şi terapie intensivă) din incinta spitalului județean Piatra Neamț, în această seară de sâmbătă, 14 noiembrie.

Pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. „Incendiul este în procedură de evaluare şi lichidare. Sunt acolo toate echipele de la ISU Neamţ (…) Nu se poate intra acolo sus”, a declarat, pentru Mediafax, prefectul judeţului Neamţ, George Neamţ.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din primele informații, 7 pacienți ar fi decedat, scrie Observator. Pompierii acționează cu 5 autospeciale de stingere și 1 autoscară. Pentru identificarea eventualelor victime s-au constituit echipe de căutare-salvare. Mediafax a menționat că în secția ATI se aflau internați 8 pacienți.

Distribuie acest articol