Incendiu la un spital COVID din București: 4 persoane au decedat, trei dintre ele fiind găsite carbonizate, 102 pacienți au fost evacuați

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, 29 ianuarie, în jurul orei 5:00, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, iar 102 pacienți cu COVID-19 au fost evacuați. Trei persoane au fost găsite carbonizate, iar a patra a decedat deși s-a încercat resuscitarea acesteia. Nu se știe deocamdată de la ce a pornit incendiul.

În unitate erau trataţi bolnavi Covid-19. Aproape toți pacienții, în proporție de 98%, din clădirea în care a avut loc incendiul erau conectați la oxigen. Toți aveau o stare medie spre severă.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, în fața spitalului, că la 5:05 a fost înregistrat primul apel la 112. La 5:13 au sosit primele echipe, iar la 5:14 a fost declanșat Planul roșu de intervenție. Au fost informați premierul, miniștrii Sănătății și Internelor.

„Din păcate trei persoane sunt decedate şi a patra sub resuscitare. Trei persoane au fost găsite în salon (n.r. – decedate). (…) După ce s-a degajat fumul au fost găsite trei peroane în salonul în care era incendiul. Restul sunt transportaţi la mai multe spitale. Sunt cu COVID. Nu au alte probleme”, a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat pentru Agerpres.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol