Incendiu la un azil de bătrâni din Italia, 6 oameni au murit și 81 au fost duși la spital

În noaptea de joi spre vineri, 7 iulie, un incendiu a izbucnit într-un azil de bătrâni din Milano, numit „Rsa Casa di riposo per Coniugi”.

Șase persoane și-au pierdut viața ca urmare a flăcărilor și fumului degajat de incendiu, în timp ce alte 81 de persoane au fost transportate la diferite spitale din oraș, informează La Repubblica.

photo_2023-07-07_10-09-31
Incendiu la un azil de bătrâni din Italia, 6 oameni au murit și 81 au fost duși la spital

Potrivit informațiilor preliminare, focul ar fi izbucnit într-o cameră de la primul etaj. Înăuntru se aflau două femei care au murit carbonizate.

Celelalte patru victime au pierit din cauza inhalării fumului toxic. Restul oaspeților au fost salvați de către personalul sanitar, care i-a evacuat în mare parte din clădire, în brațe, deoarece mulți dintre ei nu erau autonomi și erau imobilizați la pat.

Fumul s-a răspândit la primul etaj și parțial la al doilea etaj.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Primarul Beppe Sala a mers personal la fața locului

Primarul orașului Milano, Beppe Sala, însoțit de adjunctul său pentru siguranța persoanelor, Marco Granelli, s-a deplasat la Casa di riposo per Coniugi.

„În astfel de situații, am putea spune că ar fi putut fi și mai rău”, a comentat primarul, „dar șase decese reprezintă o grea tragedie.”

Potrivit primarului „este evident” că flăcările s-au înregistrat într-o singură cameră. Două femei care dormeau acolo au murit carbonizate.

Focul nu s-a extins, dar decesul celorlalte patru persoane ar fi fost cauzat de inhalarea substanțelor toxice care „sunt la fel de mortale”.

Printre victime se numără cinci femei și un bărbat, toți oaspeți ai azilului.

La spitalele din oraș au fost transportate 81 de persoane: două în stare gravă, 14 în stare de gravitate medie și celelalte în stare stabilă.

Autoritățile vor demara o anchetă pentru a stabili cauzele precise ale incendiului.

„Casa per coniugi” este o reședință de îngrijire a sănătății deținută de Municipiul Milano și administrată de cooperativa Proges, care controlează 300 de structuri în 11 regiuni.

Este dedicată primirii persoanelor în vârstă cu diferite grade de imobilitate care nu au nevoie de servicii spitalicești. Este împărțită în 12 nuclee, dintre care două sunt dedicate bolnavilor de Alzheimer.

Azilul, care se află în via dei Cinquecento, în zona de sud a orașului Milano, lângă Piazzale Corvetto, funcționează într-o clădire cu trei etaje care a fost construită în 1920 și are 210 paturi. A fost folosit ca azil de bătrâni începând cu anul 1955.