Incendiu puternic într-o clădire din Italia. Circa 50 de persoane au fost evacuate

Circa 50 de persoane au fost evacuate dintr-un bloc din Italia în urma unui incendiu care a avut loc în zona San Siro din Milano, în regiunea Lombardia.

406337972_836609071808749_1783295532178129673_n
Imagine de la fața locului.

Unele dintre persoanele evacuațe din clădire au suferit intoxicații, dar nimeni nu a fost grav rănit, din fericire, relatează cotidianul digital Milano Today.

Incendiul a avut loc într-un bloc situat pe strada Alessandro Paravia și a izbucnit în seara zilei de marți, 28 noiembrie 2023, cu puțin înainte de ora 19:00.

La adresa indicată, numărul civic 77, la intersecția cu via Bernardo Zamagna, au intervenit cinci echipe de pompieri, însumând 25 de persoane.

Conform informațiilor oferite de centrala operativă a pompierilor, întregul edificiu de trei etaje a fost evacuat, afectând aproximativ 50 de locatari.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Focul a cuprins în special un apartament de la primul etaj, însă fumul s-a răspândit în toată clădirea.

Flăcări mari erau vizibile ieșind din două ferestre ale locuinței din care a pornit incendiul. Cauzele, însă, rămân necunoscute până la această oră.

Pe lângă pompieri, la fața locului au intervenit și echipele de urgență 118, inclusiv un vehicul pentru coordonarea situațiilor de urgență majoră, două mașini medicale și patru ambulanțe.

Din partea Agenției Regionale de Urgență Medicală (AREU) s-a comunicat că nu există victime cu arsuri, ci doar câteva persoane intoxicate, iar șase dintre acestea au fost transportate la spital.

- Continuarea după publicitate -

Trei persoane au fost duse la spitalul San Carlo, una în stare moderată și două cu simptome ușoare; două persoane au fost transportate la spitalul Sacco și o altă persoană la San Paolo.

Pacienții prezintă simptome de inhalare de fum, cum ar fi dificultăți de respirație, tuse și dureri de gât.

De asemenea, personalul forțelor de ordine și al protecției civile au oferit asistență locuitorilor forțați să-și părăsească locuințele în una dintre cele mai friguroase perioade ale zilei.

@rotalianul